Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Karavana kolesarske dirke po Sloveniji bo tudi letos obiskala Ajdovščino

Dobra dva meseca pred začetkom Kolesarske dirke po Sloveniji so organizatorji razkrili letošnjo traso. Le ta pa bo precej bolj razgibana kot je bila v prejšnjih letih. Kolesarje že prvi dan čaka zahtevna etapa, ki bo potekala tudi skozi Ajdovščino. Lanko zmago bo branil najboljši kolesar na svetu, Tadej Pogačar.

Kolesarska vročica v Sloveniji vse bolj narašča, saj se s pričetkom nove sezone že kažejo uspehi najboljših slovenskih kolesarjev. A do pravih vrhuncev je še nekaj časa. Danes so na tiskovni konferenci organizatorji Dirke po Sloveniji razkrili traso, ki jo bodo kolesarji morali premagati med 15. in 19. junijem letos. Vse skupaj se bo pričelo v Novi Gorici, ko bo tekmovalce že prvi dan čakalo razgibanih in zahtevnih 164,7 kilometrov s ciljem v Postojni.

Vmes pa bomo karavano kolesarjev pozdravili tudi v Ajdovščini. Etapa bo po štartu v Novi Gorici zavila proti Goriškim Brdom, kjer bodo na vrsti že prvi krajši vzponi, vendar je do cilja še predaleč, da bi to odločilno vplivalo na potek etape. Nato sledita obisk Tolmina in Idrije. Z vzponom proti Zadlogu in Črnemu vrhu, pa se bo dirka najbrž zares začela. Spust v Ajdovščino tehnično ni zahteven, kolesarji ga poznajo že iz leta 2019, vzpon na Rebrnice pa lahko "iz igre" za etapno zmago izloči kar nekaj šprinterjev. Malo več kot 160 km dolga etapa se bo končala prvič v zgodovini dirke v Postojni, po vsej verjetnosti s šprintom manjše skupine.

Kolesarska dirka po Sloveniji 2022 trasa

Zaključno etapo dirke bo znova gostilo Novo Mesto, kraljevska etapa, v soboto, 18. junija 2022, pa se bo zaključila z novim vzponom na rob Velike Planine. Podrobnosti vseh etap najdete na tej povezavi. Zasedba ekip na dirki bo znova vrhunska, saj bodo nastopile UAE Emirates, Bahrain Victorious, BikeEchange Jayco in Astana Premier Tech. Udeležbo in obrambo lanske skupne zmage je napovedal Tadej Pogačar. Na domači dirki bo znova nastopil Matej Mohorič.

 

* Naslovna fotografija: Tour of Slovenia

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina, #šport, #kolesarstvo

Kolofon