Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Znova ajdovska pomoč na hrvaškem reliju za svetovno prvenstvo

Čez vikend je v sosednji Hrvaški potekal reli za svetovno prvenstvo - WRC Croatia. Športnega spektakla se je po neuradnih podatkih udeležilo okrog 350.000 gledalcev, med njimi tudi precejšnja množica iz Slovenije. Da je dogodek potekal nemoteno gre zasluga znova tudi članom in članici kluba Ajdovščina Motorsport, ki so z veseljem priskočili na pomoč hrvaškim kolegom.

Hrvaški je znova uspela odlična organizacija dogodka, relija za svetovno prvenstvo. Nepregledne množice ljudi so vse od četrtka pa do nedelje, ko se je na zaključku v Kumrovcu zbralo okrog 100.000 ljudi, potrjevale, da je reli eden izmed športov, ki ob ceste privabi največje število gledalcev. Mnogo izmed njih jih je bilo tudi iz Slovenije, saj so nekatere hitrostne preizkušnje potekale tik ob državni meji. Zato ne presenečajo tudi polne turistične namestitve na slovenski strani, saj so si številni reli navijači prenočišče poiskali tudi v Sloveniji. Še zanimivost, reli na Hrvaškem je pomenil doslej največjo "mobilizacijo" slovenskih državljank in državljanov na dogodek v tujino. Nobenega dogodka na tujem ni obiskalo toliko Slovenk in Slovencev kot prav hrvaškega WRC Croatia.

WRC Croatia 2022 Jazbar

Avtomobilskega športa pa ne sestavljajo le vozniki ter sovozniki, gledalci in organizatorji. Da vse poteka nemoteno je porebna tudi pomoč športnih funkcionarjev, redarjev in sodnikov. In tako so hrvaški organizatorji znova na pomoč poklicali tudi ajdovsko ekipo, ki si je številne izkušnje nabrala z organizacijo relija Vipavska dolina. Na Hrvaško so se odpravili Rebeka Kobal, Martin Kobal, Evgen Bolčina, Kristijan Prelaz, Marko Košuta, Branko Česnik in Simon Volk. Skupno se je sicer sodniškega dela iz slovenskih klubov udeležilo približno 120 sodnikov, ki so bili s strani sosedov deležni velikih pohval. Ekipa Kluba Ajdovščina Motorsport je sodelovala na treh etapah, po eni v petek, soboto in nedeljo. Ekipa ajdovskih sodnikov se ob tem zahvaljuje Avto hiši Klemenčič, ki je poskrbela za zanesljiv kombi prevoz, v prihodnjih dneh pa jih boste znova lahko srečali na gorsko hitrostni preizkušnji Tolmin.

 

* Fotografija: Klub Ajdovščina Motoršport

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #rally

Kolofon