Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dobrodelna kulinarika na Osnovni šoli Danila Lokarja v Ajdovščini

Mesec maj je na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina vsako leto nekaj posebnega. Pred okroglimi 130 leti se je namreč 9. maja rodil ajdovski pisatelj in zdravnik Danilo Lokar. Ajdovska šola po njem ponosno nosi ime, na njegov rojstni dan pa obeležujejo Dan šole. Letos še prav posebej, saj vas vabijo na pravo kulinarično tržnico, ki bo dobrodelne narave, obenem pa boste lahko poslušali še pogovor s kuharskim velemojstrom Tomažem Kavčičem. Na sporedu v petek, 6. maja 2022. ob 17. uri.

Ob praznovanju Dneva šole bo v petek, 6. maja 2022, ob 17. uri na šoli potekal dobrodelni dogodek LOKAR KUHA.

Dogodek je organiziran v sklopu projekta Dnevi evropske kulturne dediščine Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki s sloganom "Dober tek!" spodbuja k spoznavanju kuharskih skrivnosti naših prednikov, obuja pozabljene recepte in lokalne sestavine ter nas spominja, da je hrana v svoji raznolikosti nekaj, kar nas povezuje.

Na šoli bo zadišalo po dobrotah izpod rok učencev, ki jih bodo pripravili v sodelovanju z lokalnimi prehrambnimi podjetji; Mlinotestom, Fructalom in Incomom. Dogodek se bo začel s krajšim kulturnim programom v počastitev Dneva šole, sledil bo pogovor s posebnim gostom, znanim kuharjem Tomažem Kavčičem, ki je z učenci že sodeloval in jim predajal svojo ljubezen do lokalne kulinarike. Nato se boste lahko sprehodili med stojnicami z raznovrstno kulinarično ponudbo. Stojnice bodo ponujale tudi ročne izdelke, povezane s kulinariko, prireditev bo popestril bogat srečelov – glavna nagrada – večerja v Gostilni pri Lojzetu.

Med obiskom dogodka si oglejte tudi izbrana likovna dela mednarodne razstave Kraj, tukaj in zdaj 2022, ki krasijo hodnike šole in bodo na ogled do konca septembra 2022.

Prisrčno vabljeni, da pridete v njihovo družbo tudi vi in z nakupom naših dobrot, izdelkov ter srečk podprete delovanje Šolskega sklada, ki pomaga učencem iz socialno ogroženih družin in pripomore k izvedbi številnih nadstandardnih vsebin na Osnovni šoli Danila Lokarja.

 

* Vir: Osnovna šola Danila Lokarja

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo, #dobrodelnost

Kolofon