Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kulinarični mesec in festival Okusi Vipavske znova vabita

Najbolj okusen mesec v letu in najbolj priljubljeni festival vina in kulinarike na širšem Vipavskem se po dveh letih, ko smo morali dogodka odpovedati zaradi epidemioloških razmer, ponovno vračata. Tako lahko od petka, 6. maja, doživite in okušate izjemno pestro ponudbo letošnjega Kulinaričnega meseca Okusi Vipavske, ki bo trajal vse do nedelje, 5. junija. Mesec kulinaričnih dobrot in presežkov tukajšnjih gostincev pa bomo sklenili s festivalom Okusi Vipavske, ki ga bomo 5. in 6. junija pripravili v čudovitem ambientu baročnega Dvorca Zemono.

Kulinaričnega meseca Okusi Vipavske najbrž ni treba posebej predstavljati, saj ima že lepo tradicijo spajanja veščin izkušenih kuharskih mojstrov z originalnostjo vipavske kuhinje, ki v ospredje postavlja lokalne sestavine, tradicijo, a hkrati tudi inovativnost, ki je zavita v sodobne kulinarične trende in izzive. Kuharski mojstri so za najbolj okusen mesec v letu v naših krajih pripravili enega oziroma dva menija, katerih cene bodo primerne za vsak žep, saj se bodo gibale od 8,5 do 100 evrov. Tokrat se bodo na njem predstavili Restavracija Grad Kromberk s chefom Alešem Šibavom, Turistična kmetija Arkade s chefom Rokom Rupnikom, Gostilna Podfarovž s chefom Denisom Ibrišimovićem, Faladur s chefoma Petrom Zavrtanikom in Nušo Gregorc, Gostilna Tratnik s chefom Tomijem Tratnikom, Gostilna picerija Anja s chefoma Anjo Paljk Fabjan in Simonom Volkom, Ošterija Žogica s chefom Asmirjem Fetahovićem, Majerija s chefom Matejem Tomažičem, DAM restavracija in vinski bar s chefom Urošem Fakučem, Gostilna pri Izviru Hublja s chefom Tomažem Pižentom, Gostilna Theodosius s chefom Gregorjem Lisjakom, Gostilna Termika s chefom Erikom Batageljem, Gostilna Sivi Čaven s chefinjo Jasmino Črv Čermelj, Gostilna Pri Lojzetu s chefom Tomažem Kavčičem in Penzion Sinji vrh s chefinjo Beti Andlovic. S čim vse vam bodo na krožnikih postregli v omenjenih petnajstih gostilnah, si lahko preberete na spletni strani https://okusi-vipavske.si/sl/kulinarika.html. Prepričani smo, da vas bodo povsod veseli in da bodo naši gostinci znali razvajati brbončice tudi najbolj zahtevnih jedcev.

Poskrbeli bomo tudi za ljubitelje sladoleda, saj bodo od 15. maja z nami tudi mojstri sladoleda, ki so že v minulih letih dali krila svoji domišljiji in s svojo ustvarjalnostjo navdušili tudi ljubitelje nekoliko drugačnih in izvirnih okusov.

Najslajše smo seveda prihranili za konec, ko bomo Kulinarični mesec Okusi Vipavske sklenili s festivalom Okusi Vipavske. Dvorec Zemono bo tako v nedeljo, 5. junija, med 15. in 21. uro gostil več kot 40 vinarjev, ki bodo obiskovalcem ponudili več kot 150 različnih, a brez dvoma odličnih vipavskih vin. Vstopnina 70 evrov po osebi bo vključevala festivalske jedi in najbolj žlahtno vinsko kapljico Vipavske doline. V ponedeljek, 6. junija, bo festival namenjen poslovnemu dogodku in bo zato zaprl vrata za širšo javnost, v goste pa prihaja tudi Tracy, letošnjega zmagovalka resničnostnega šova Masterchef Italija.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@rra-rod.si

NAKUP VSTOPNIC

 

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina, #ROD, #kulinarika

Kolofon