Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Janko Čebron in Grega Kravos navdušila v Tolminu

V soboto in nedeljo so številni navijači lahko spremljali začetek sezone v gorsko hitrostnem avtomobilizmu. Na progi Volče – Solarji sta bila v soboto popoldan dva treninga, v nedeljo zjutraj še tretji, nato pa popoldan dve vožnji dirke. Vso konkurenco je premagal Milan Bubnič, zelo dobro pa sta se odrezala tudi Janko Čebron in Grega Kravos.

Tekmovalna proga dirke na Tolminskem, ki je svoj krst doživela lani, je ostala enaka. Dolga je 4900m in ima 446 višinske razlike. Je tehnično zahtevna, če pa se zgodi, kot se je lani in delno tudi letos, da jo namoči dež, pa postane še zahtevnejša. Organizatorju se je prijavilo 62 voznic in voznikov, ki so prišli največ iz Slovenije, pa tudi iz Avstrije in Italije. Med njimi je bil eden glavnih favoritov za skupno zmago tudi Janko Čebron. Svojega Mitsubishija Lancerja Evo9 je temeljito obnovil in mu pod motorni pokrov dodal še nekaj iskrih žrebcev. Že lani je bil na tej progi izjemno hiter, a mu mu jo je nato zagodla okvara.

Tokrat je vse skupaj delovalo kot mora in obetal se je zanimiv ter napet dvoboj med Jankom Čebronom in legendo slovenskega avtomobilizma, Milanom Bubničem. V nedeljo popoldne je med prvo od obeh tekmovalnih voženj začelo deževati, zato je del voznikov lahko ponovilo svoj nastop. Povedel je Čebron s prednostjo 0,1 sekunde pred Bubničem, tudi tretji Matic Kogej (mitsubishi lancer EVO9) pa je zaostajal komaj 0,4 sekunde. V drugi vožnji sta Čebron in Bubnič napadla na vso moč, aktualni državni prvak Bubnič pa si je s pol sekunde boljšim dosežkom priboril prvo zmago letošnje sezone. Čebron je bil kljub majhnemu zaostanku 436 tisočink sekunde v cilju zadovoljen. Zmagal je v razredu 3 za državno prvenstvo, v katerem je Kogeja ugnal za 2,8 sekunde. "Seveda, rezultat je odličen. Nisem pričakoval, da bom s svojim avtomobilom lahko tako blizu Bubniču. Tudi sam pripravljam novega mitsubishija, ki bo imel okrog 600 KM. Morda bo pripravljen že za naslednjo dirko," je za spletni portal Siol.net dejal Janko Čebron.

Fotografija: Tjuša Kelher

Z nastopom v Tolminu je lahko zadovoljen tudi Grega Kravos, ki je s svojo "Jerico" znova navdušil publiko. Da pa je Ford Sierra RS Cosworth še vedno zelo konkurenčen avtomobil pa je dokazal s šestim mestom v skupni uvrstitvi. Andrej Mihevc je s prav tako atraktivno Lado 2107 zasedel 26. mesto.

Rok Bajc

Prvič je na avtomobilski dirki nastopil tudi Rok Bajc, ki je uspešno kariero v BMX-u zamenjal za štiri kolesa. Za začetek je dirko odpeljal v okviru pokala Renault Twingo. Po malce bolj previdnih trening vožnjah je včeraj pokazal svoj potencial ter v posebnem točkovanju pokala Twingo zasedel solidno osmo mesto.

Vse rezultate najdete na tej povezavi.

 

* Naslovna fotografija: Race Report

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon