Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Finale tekmovanja Mlinochef bo potekal na Pašta Fešti v Ajdovščini

Ajdovščina bo 28. maja dobila svoja mala kuharska mojstra. Na Lavričevem trgu se bosta, v okviru prireditve Pašta Fešta, za naziv Mlinochef, v živo pomerili najboljši osnovnošolski ekipi. Kateri bosta ti dve ekipi pa boste odločili vi, z glasovanjem, ki poteka na Facebook strani ajdovskega prehrambenega podjetja. Vabljeni k sodelovanju.

V Ajdovščino se konec maja vrača Pašta Fešta – največji slovenski festival testenin, ki poleg številnih stojnic z gurmanskimi dobrotami letos prinaša tudi obilo novosti. Med njimi velja posebej izpostaviti tekmovanje Mlinochef, ki na kulinarični oder postavlja mlade kuharske mojstre med 5. in 9. razredom.

Mlinochef je Mlinotest, soorganizator festivala, zasnoval z vizijo vzpodbujanja kakovostnega prehranjevanja mladih. V Mlinotestu se namreč zavedajo svoje odgovornosti do družbe, predvsem do najmlajših generacij, ki svojo kulturo kuhanja oblikujejo skozi vzore in okolje, ki jih obdaja.

Z Mlinochefom želijo graditi kulturo prehranjevanja med namlašjimi. Preko zdrave tekmovalnosti otroci osvajajo znanje o kakovosti testenin ter o njihovi pripravi, hkrati pa se učijo o pomenu uravnotežene prehrane. Tekmovanje spodbuja njihovo kulinarično ustvarjalnost, obenem pa spoznavajo in uporabljajo lokalne izdelke in surovine. Tekmovanje Mlinochef je sestavljeno iz dveh delov: iz predtekmovanja, ki poteka v obdobju pred festivalom na osnovnih šolah, ki so pristopile k iniciativi; ter iz finalnega tekmovanja, ki bo prav na Pašta Fešti.

Pašta Fešta 1 2022

V prvem delu predtekmovanja, ki se je odvijalo od 11. aprila do 3. maja, je strokovna komisija v sestavi priznanih kuharskih chefov Julijane Krapež in Denisa Ibrišimovića ter strokovnega sodelavca podjetja Mlinotest obiskala štiri osnovne šole in ocenila skupno dvanajst ekip. V drugem delu predtekmovanja, ki poteka od 9. do 16. maja, pa se za prijavljene ekipe odvija glasovanje na Facebook strani podjetja Mlinotest. Najboljši ekipi, ki bosta s strani strokovne komisije in javnega glasovanja dobili največ glasov, se bosta v finalnem tekmovanju v živo pomerili na Pašta Fešti.

GLASUJ ZA TVOJO NAJLJUBŠO EKIPO MLINOCHEFA

Zmagovalna ekipa si bo poleg prestižnega naziva prislužila tudi izjemno nagrado: individualno kuharsko delavnico pri chefu Denisu Ibrišimoviću v gostilni Podfarovž.

Prva edicija tekmovanja vključuje osnovne šole iz lokalnega okolja, vendar je zanimanje za tekmovanje že preseglo pričakovanja organizatorjev. Projekt je bil sprejet izjemno pozitivno, zato z upanjem in ambicijo zrejo v prihodnost. Daljnosežna vizija je, da bi se Mlinochef v prihajajočih letih razvil na nacionalno raven in ozaveščal mlade o kakovostni prehrani širom Slovenije.

 

* Vir in fotografije: Mlinotest d.d.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #šolstvo, #izobraževanje, #kulinarika

Kolofon