Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlada ajdovska BMX ekipa s štirimi medaljami državnega prvenstva

Prvo letošnjo dirko na domačih tleh so v soboto in nedeljo odpeljali BMX kolesarji kluba Črn trn iz Ajdovščine. Maribor je gostil tradicionalno postajo Alpe Adria pokala, sobotno tekmovanje pa je obenem štelo tudi za naslove državnih prvakov. Ajdovci se veselijo štirih kolajn in še kup drugih super uvrstitev. Čestitke.

V Mariboru je čez vikend potekala uvodna dirka letošnjega regijskega pokala Alpe-Adria BMX, sobotni del pa je štejeta tudi za naslove državnih prvakov. Na startu se je zbralo prek 160 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Madžarske, Avstrije in Nemčije. Med njimi pa tudi lepo število članov ajdovskega kluba Črn trn. Teh je bilo kar 16, predvsem pa veseli dejstvo, da je bilo med njimi tudi precej novih in najmlajših tekmovalcev, kar pomeni, da se v klubu rojeva nova perspektivna generacija "bemeiksarjev". Tekmovanje je v soboto sicer malce motil dež, zaradi česar je bila proga spolzka, okolica prizorišča pa blatna. A večjih težav to organizatorjem, tekmovalkam in tekmovalcem ni predstavljalo.

Fotografija: Vlado Mlinarevič

Kot rečeno so se najpomembnejši boji bili v soboto, ko je tekma štela tudi za naslove državnih prvakov. Ajdovski klub je sicer po dolgih letih ostal brez naslova prvaka, a štiri kolajne so dokaz, da se v klubu kljub vsemu dobro dela. Verjetno bi se veselili tudi naslova najboljšega, če ne bi zaradi bolezni doma ostal Tim Rovtar, ki velja za enega najboljših BMX kolesarjev v državi.

BMX Race Maribor 2022

Medalje Kolesarske zveze Slovenije so si priborili: Nejc Sever s tretjim mestom med najmlajšimi licenciranimi tekmovalci, Nik Prek bron v kategoriji 13. in 14. letnikov, Beno Batič srebro med 17+ tekmovalci in povratnik po poškodbi, Peter Dovžak, ki si je prikolesaril bron v kategoriji cruiserjev kategorije 30+.

Kot rečeno so na dirki nastopili tudi tekmovalci brez licenc, predvsem v najmljaših kategorijah. Te uvrstitve sicer ne štejejo za naslove državnih prvakov, so pa dobra popotnica za nadaljevanje kariere in nabiranje izkušenj. V kategoriji 7. do 9. let je Lukas Curk osvojil drugo mesto.

Maxim Jazbar

Nedeljsko dirkanje je minilo v precej boljših vremenskih pogojih, tekma pa je štela ta točke pokala Alpe Adria in slovenskega pokala. V amaterski kategoriji dečkov do 12 let je Aljaž Gregorič zasedel tretje mesto. To pa so bile tudi edine stopničke za ajdovski klub, a vseeno so fantje pokazali dobre vožnje in z uvrstitvami v finale dokazali, da je BMX v Ajdovščini še kako doma. Žal pa še vedno brez pravih pogojev za trening.

 

* Naslovna fotografija: Vlado Mlinarevič

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon