Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Enej Krševan v Estorilu obstal v kvalifikacijah

Portugalska je gostila uvodno dirko sezone tekmovanja European Talent Cup, v katerem letos sodeluje tudi slovenski voznik. Z licenco AMZS je bil na progi v Estorilu Enej Krševan, ki se je prvič znašel v tako močni mednarodni konkurenci. Žal je obstal v kvalifikacijah, a ob tem pridobil pomembne izkušnje.

Dirkališče v Estorilu na Portugalskem je bilo prizorišče uvodne preizkušnje sezone tekmovanja European Talent Cup. Prvič v tem tekmovanju, ki poteka v sklopu FIM svetovnega mladinskega prvenstva, ima Slovenija v konkurenci svojega voznika. Za ekipo Azimut Pileri Team namreč vozi član društva GAS Vrtejba Enej Krševan. Mladi Ajdovec je novinec v zahtevni in neizprosni mednarodni konkurenci, prvo preizkušnjo v njej pa končal v kvalifikacijah. Nastopilo je 48 voznikov, ki so se potegovali za trideset mest na dirki. Krševan je v kvalifikacijah dosegel 42. čas, možnost za preboj na dirko pa je nato poskusil še na "last chance" preizkušnji, iz katere se najboljša dva uvrstita na dirko. Žal se mu to ni posrečilo. Eden od tekmecev ga je namreč zadel in je zato padel ter odstopil.

"Z doseženim nisem zadovoljen, kljub temu pa Estoril ne zapuščam povsem razočaran. Moja najvišja hitrost je bila za več kot 20 kilometrov na uro nižja od najhitrejših in nikakor nismo uspeli najti prave rešitve. Sem pa kljub temu iz treninga v trening napredoval, zato Estorila ne zapuščam povsem nezadovoljen," je povedal Krševan, ki se nadeja, da bodo v ekipi težavo z motociklom pred naslednjimi dirkami popravili in tudi odpravili. Obe vožnji za točke tekmovanja European Talent Cup je sicer zanesljivo dobil Španec Joel Esteban.

Enej Krševan Estoril 2022

Druga od skupno osmih načrtovanih dirk sezone bo 21. in 22. maja 2022. Gostila jo bo španska Valencia, kjer bodo mladi upi cestno hitrostnega motociklizma v tekmovanju European Talent Cup vozili na sloviti progi Ricardo Tormo.

 

* Vir: AMZS

* Fotografije: Enej Krševan arhiv

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon