Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke blizu presenečenja proti Krimovkam

Morda bi se vse skupaj drugače razpletlo, če bi v 53. minuti tekme, Urša Zelnik izkoristila protinapad za izenačenje na 23:23. A je bila ljubljanska vratarka uspešnejša, Krimovke pa so v naslednjem napadu znova ušle na +2. Dejstvo je, da so Mlinarke pokazale odlično predstavo in bile blizu kot že dolgo ne, a še vedno malce premalo. Predstava pa daje upanje, da boj za drugo mesto še vedno ni izgubljen.

Rokometašice Krima Mercatorja so na parket 1. ženske rokometne lige stopile prvič po 14. aprilu. Na prvi tekmi končnice so se pomerile z Ajdovkami, ki so bile na zadnjih dveh obračunih poražene. Tokrat jim je kazalo bolje. V deseti minuti so sicer gostje povedle za štiri gole (6:2), to pa je bila njihova najvišja prednost. Z delnim izidom 3:1 so se Ajdovke hitro približale in tekmicam zadihale za ovratnik (5:7), v 25. minuti pa je Ana Abina celo izenačila na 11:11. Do odmora so si izbranke Nataše Derepasko priigrale minimalno prednost (14:13), kar je napovedalo zanimivo nadaljevanje.  

Mlinotest Krim 2022 Ferjančič

Krimovke so nekajkrat povedle za tri gole, a je Ajdovkam vselej uspele obdržati priključek. Pred končnico so ohranile možnosti, da bi se veselile točke ali dveh. Pet minut pred koncem je semafor kazal 24:23 v korist rokometašic v modrih dresih. Nato je za 25:23 zadela Allison Pineau, gostiteljice pa so si privoščile dvominutno izključitev Ane Abina in kasneje še Veronike Leški. V zadnji minuti so gostje tako prednost znova povečale na štiri gole (28:24), končni izid srečanja (28:25) pa je z lepim strelom od daleč postavila starejša od sester Abina, ki je bila z 12 goli tudi najboljša strelka tekme. Klara Hrovatič, vratarka Mlinotesta Ajdovščine: "Čeprav smo imele kratko klop in na koncu zelo utrujene rokometašice, smo držale stik s Krimovkami. Za kaj več je na koncu zmanjkalo osredotočenosti. Gledalci so zagotovo uživali, navijači so lahko ponosni na našo predstavo. Tako igro moramo ponoviti v soboto in dokazati, da sta bila prva dva poraza v končnici zgolj naključje." Tija Gomilar Zickero, rokometašica Krima Mercatorja: "Vsakič, ko pridemo v Ajdovščino, vemo, da nas čaka zahtevno gostovanje. Sicer smo tekmo začele dobro, se borile, a so nam Ajdovke s kakovostno ekipo dihale za ovratnik. Na koncu so pretehtale izkušnje in kakovost."  

Ajdovke bodo znova na parket stopile v soboto, 14. maja 2022, ob 20. uri, ko jih na Policah čaka spopad s Celjankami. Slednje so bile boljše od Mlinark na prvi tekmi končnice, končni rezultat je bil 27:25, tokrat pa je čas za ajdovsko zmago. In tudi za malce boljši obisk ajdovskih navijačev.    

 

* Vir: Rokometna zveza Slovenije

* Fotografije: Robert Ferjančič

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon