Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Začenja se izgradnja kolesarske steze na Vipavski cesti v Ajdovščini

Po nekajmesečni gradnji kolesarske povezave po Goriški cesti v Ajdovščini so se gradbeni stroji že preselili na Vipavsko cesto. Začenja se namreč zadnji del gradnje, od krožišča pri Supernovi pa do križišča za Col. Tudi na tem delu bodo začasno vzpostavljene delne zapore prometa, zato voznice in voznike naprošajo za strpnost.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je cesta od Hubeljskega mosta do križišča za Col znova odprta za promet – dela sicer še niso v celoti zaključena, med drugim je potrebno cesto označiti s talnimi prometnimi oznakami, vendar pa promet lahko teče varno in brez večjih motenj. Urejenih je tudi nekaj deset metrov pločnika in kolesarske steze naprej od avtobusne postaje, s tem je v celoti zaključen drugi odsek projekta.

Ajdovščina 2022

Je pa gradbišče že vzpostavljeno na drugem koncu mesta, pri krožišču ob trgovskem centru. Gradi se še zadnji kos kolesarske povezave, ki bo tako potekala skozi celotno mesto, po obeh straneh ceste – od krožišča pri trgovskem centru, do krožišča pri Logističnem centru Ajdovščina. Za čas trajanja gradnje se je preselilo avtobusno postajo iz Ribnika bliže mestu, nasproti Pipistrelove Vertikale.

Ajdovščina 2022

Tudi ta del bo celovito prenovljen, obnovljena bo komunalna infrastruktura pod cesto, ob obeh straneh cestišča bosta urejena kolesarska steza in pločnik, cestišče pa bo na koncu na novo prevlečeno z asfaltno prevleko. V času gradnje, ki bo tekla v smeri proti mestu, se bo vzpostavljalo polovične zapore, na način, da bodo kar čim manj moteče. V primerjavi z dosedanjimi zaporami prometa v mestu bodo predvidene zapore na četrtem odseku izgradnje kolesarke skozi mesto bistveno manj obremenjujoče za promet.

Vrednost celovitega projekta znaša blizu 1,3 milijona evrov, Občini Ajdovščina je več kot polovico nepovratnih sredstev uspelo pridobiti iz Eko Sklada. 

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #promet

Kolofon