Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ravnovesje Taše Turk v Galeriji Hiša mladih Ajdovščina

V torek so, v okviru letošnjega Tedna vseživljenskega učenja, v Galeriji Hiša mladih, odprli likovno razstavo z naslovom Ravnovesje. Z njo se domači javnosti predstavlja domača ustvarjalka Taša Turk, univerzitetna diplomirana inženirka arhitekture in diplomirana slikarka, ki se je dolga leta udejstvovala na področju arhitekture, zadnja leta pa se je posvetila slikarstvu. Vabljeni k ogledu.

Taša Turk najraje slika z oljem, saj pravi, da ji omogoča izjemno paleto različnih izraznih možnosti. Zaradi pomanjkanja ustreznega prostora se je odločila za delo z akrili in akvareli. Izbor vrste barv in likovni pristop sta odvisna od izbrane motivike. Sama pravi, da dela na projektih, ti pa so med seboj različni.

V Galeriji Hiša mladih, ki jo najdete v ajdovski Hiši mladih, se ustvarjalka predstavlja z razstavo, ki nosi naslov Ravnovesje. Odprtje je pospremil literarni recital haiku poezije Darinke Slanovec Mestne svetilke v izvedbi članov Dramske skupine Norma7: Majda Birsa, Klara Štrancar, Radovan Lango in Darinka Slanovec.

Taša Turk 2022 Ajdovščina

Razstava bo na ogled do 1. junija 2022. Vabljeni.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon