Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V nedeljo na sporedu amaterska kolesarska dirka Slap - Lože

V nedeljo, 15. maja 2022, se bo na Slapu pri Vipavi, z dirko v organizaciji Kolesarskega kluba Izvir Vipava, pričela sezona Pokala Slovenije za amaterske kolesarje. Dirka bo potekala na idlični trasi med vasema Slap in Lože, dogajanje pa prične ob 13. uri, s štartom kategorij Masters E in starejši.

Start in cilj dirke sta v vasi Slap pri Vipavi, od koder se kolesarji podajo skozi vas na trg, od tam pa spustijo po ozki ulici in kasneje med vinogradi v vas Lože. Sledi položen spust proti mostu čez Močilnik, pri katerem v levem ovinku tekmovalci obrnejo nazaj proti Slapu. Popolne ravnine v celotnem krogu ni, največji napor pa predstavlja zaključni približno 400 metrov dolg klanec, v katerem marsikateri kolesar odpade iz skupine.

KK Izvir Vipava 2022

Dirka je organizirana v dveh startih, od tega kolesarke v kategorijah Ženske ter starejši kolesarji v kategoriji Masters E in starejši, startajo prvi ob 13. uri in odpeljejo 10 krogov (42 km). Mlajše kategorije – Amater in Master A-D startajo v drugem startu, ki z dirko začne 15 minut po prihodu zadnjega tekmovalca iz prvega starta v cilj, predvidoma ob 14:40. Tekmovalci v drugem startu odpeljejo 15 krogov (63km).

KK Izvir Vipava 2022

Kolesarski klub Izvir Vipava vabi k sodelovanju tekmovalce in gledalce, hkrati pa prosi za upoštevanje navodil redarjev ob progi.

 

* Vir in fotografije: Kolesarski klub Izvir Vipava

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #kolesarstvo

Kolofon