Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rekordno število ajdovskih endurašev na tekmi v Ilirski Bistrici

Ilirska Bistrica je v soboto in nedeljo gostila drugo postajo letošnje kolesarske SloEnduro serije. Na štartu smo videli tudi 40 kolesarjev iz ajdovskih klubov Kamplc Racing team in Črn trn, kar je verjetno rekord v dosedanji izvedbi enduro dirk v Sloveniji. Timu Ježu so tehnične težave prekrižale načrte, so pa zato številni drugi domov odšli zadovoljni zaradi odličnih rezultatov.

Po prvi dirki pokala SloEnduro, pred mesecem dni v Grožnjanu, je bila ta konec tedna na vrsti prva izvedba dirke SloEnduro Borovci. Prireditelji iz gorskokolesarskega društva Borovci iz Ilirske Bistrice so ga prvič izvedli leta 2019 kot del serije 4Fun, naslednje leto ga je kot večino dirk odnesla korona, lani pa je prvič štel za točke »prve lige«.

SloEnduro Borovci se je začel v dolini, v Ilirski Bistrici, od koder so transferji vodili do klasičnih hitrostnih preizkušenj na Črnih njivah. Pet hitrostnih preizkušenj na dolgi trasi in tri na kratki. Da je bilo vse skupaj za kolesarke in kolesarje še težje je poskrbelo soparno vreme. A rekordnega števila prijavljenih to ni motilo in gledalci so lahko spremljali zanimive in napete boje v različnih kategorijah.

Ilirska Bistrica Borovci 2022

V Ilirsko Bistrico se je odpravila tudi številčna ajdovska odprava. Člani klubov Kamplc Racing Team in Črn trn v zadnjem obdobju resnično dobro delajo z mladimi kolesarji, navdušencev nad disciplino Enduro pa je vse več. Tako ne preseneča številka 40-ih prijavljenih na štartu in mnogi med njimi sodijo v sam vrh v svojih kategorijah.

Ilirska Bistrica Borovci 2022

V elitni kategoriji najboljših endurašev je bilo največ pričakovanj uprtih v Tima Ježa, ki je sicer odlično začel dirko, z drugim mestom na prvi etapi, a nato so se začele težave s predrtimi gumami in sledil je odstop. Vseeno pa so v taboru Kamplca lahko zadovoljni saj so dosegli kar šest uvrstitev na zmagovalni oder. Sebastjan Stres in Blaž Černigoj sta slavila v kategoriji Masters 1, Martin Brus je bil najhitrejši med Masters 3, v kategoriji dečkov do 15 let sta Matija Ferjančič in Blaž Stres zasedla drugo in tretje mesto, med najmlajšimi do 13 let pa je slavil Jakob Praček. Članom Črnega trna se tokrat ni uspelo prebiti na stopničke, še najbližje jim je bil Miha Jerkič, v kategoriji do 19 let je zasedel peto mesto.

Vsi rezultati

Ilirska Bistrica Borovci 2022

Kolesarje sedaj čaka nekaj malega počitka, že v zadnjem majskem vikendu pa se znova srečajo. Tokrat na tretji postaji SloEndura, v Dobrni.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon