Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Hren najboljši med Slapom in Ložami, Koren nastopil po Madžarski

Kolesarski klub Izvir Vipava je v nedeljo, 15. maja 2022 organiziral 6. kolesarsko dirko Slap-Lože. Dirka je bila prva dirka Pokala Slovenije v tej sezoni. Najhitreje je s progo opravil Aleš Hren, na tretjem mestu pa je zaključil Lucijan Premrn. Na dirki po Madžarski pa smo na delu znova videli Kristijana Korena, ki je ob koncu osvojil 55. mesto.

Na Slapu se je ob vročem majskem dnevu na progo podalo skupno 92 tekmovalcev. Z zahtevnim krogom so najprej opravili tekmovalci kategorij Master E in starejši ter Ženske. Po desetih krogih je v samostojnem begu slavil Aleš Hren (KK Jan sport). Drugi je bil Andrej Žavbi (TUŠ T.E.A.M.), tretji pa predsednik domačega kluba Izvir Vipava, Lucijan Premrn.

V drugem startu so se na traso podali še tekmovalci mlajših kategorij (Master D in mlajši). Prva mesta so pripadla tekmovalcem, ki so v cilj pripeljali v ubežni skupini. Zmagal je Mitja Mesarič (TUŠ T.E.A.M.), drugi je bil Jani Prešeren (Team BTS Company), tretji pa Marko Emeršič (KD Rog).

Kolesarska dirka Slap Lože 2022 amaterji

Na tekmovanju so nastopili tudi domači tekmovalci, ki so dosegli naslednje uvrstitve:
1. mesto, Master C: Boštjan Ferjančič
1. mesto, Master F: Lucjan Premrn
2. mesto, Master C: Miha Štokelj
2. mesto, Master E: Robert Likar
2. mesto, Ženske B: Alenka Jerkič Kren
3. mesto, Master C: Simon Gulja
3. mesto, Master I: Ivan Mihovilović
4. mesto, Master A: Boštjan Prelc
4. mesto, Master F: Bruno Čibej
6. mesto, Master E: Matej Ivančič
7. mesto, Master A: Federico Marcuzzi

Kolesarski klub Izvir Vipava se zahvaljuje vsem sponzorjem in pomočnikom, ki so pripomogli k izvedbi dirke. Hvala tudi vsem prebivalcem Slapa in Lož, ki so dirko dobro sprejeli ter poskrbeli za izjemno vzdušje ob progi.

Fotografija: Mario Stiehl

Po dolgem času pa smo v kolesarski karavani znova videli nastopiti Kristijana Korena. V dresu Kolesarskega kluba Adria Mobil je nastopil na Dirki po Madžarski in zasedel 55. mesto. Koren je na dirki predvsem vnovčil svoje bogate izkušnje pomočnika in pomagal Galu Glivarju do skupnega 16. mesta. Korenov zaostanek je ob koncu znašal sedem minut in osemindvajset sekund. Rumeno majico najboljšega v skupni razvrstitvi je osvojil Eddie Dunbar, 23 sekund pred Oscarjem Rodriguezem, na tretjem mestu je končal Italijan Samuele Battistella.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon