Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Učenci OŠ Danila Lokarja izjemni na tekmovanju mladih tehnikov OŠPP NIS

Na OŠ Danila Lokarja Ajdovščina so v mesecu aprilu organizirali regijsko tekmovanje Mladih tehnikov za šole s prilagojenim programom. Gostili so učence in njihove mentorje iz OŠ Franceta Bevka Tolmin, OŠ Kozara Nova Gorica, OŠ Idrija, OŠ Miroslava Vilharja Postojna in CIRIUS-a Vipava. Najboljši so se uvrstili še na regijsko tekmovanje, kjer so ajdovski udeleženci prejeli kup priznanj. Čestitke.

Učenci so se spoprijeli z različnimi nalogami s področja obdelave tekstila, papirja, lesa in kovine. S pomočjo zbirke Lego education so sestavljali različne konstrukcije,v računalniškem programu ciciCAD pa so morali po modelu narisati pravokotno projekcijo. Na tekmovanju so morali pokazati natančnost, potrpežljivost, ustvarjalnost in iznajdljivost, da so lahko naredili zahtevan izdelek.

Medtem ko je strokovna komisija ocenjevala izdelke, so tekmovalci odkrivali mesto Ajdovščina s pomočjo aplikacije Actionbound, ki so jo pripravili učenci 3. triade prilagojenega programa.

Vsi udeleženci so se pri nalogah izkazali, kar šest pa se jih je uvrstilo na državno tekmovanje, ki je bilo 13. maja na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Tudi tokrat so učenci pokazali vse svoje znanje in spretnosti in na tekmovanju dosegli izvrstne rezultate. Posebej moramo pohvaliti učenke in učence Niko Bolčina Gruden v obdelavi papirja, Halila Muhadrija v obdelavi kovin in Janija Guliča v konstruiranju z Lego education, ki so osvojili zlato priznanje.

S srebrnim priznanjem sta jih razveselila Žan Furlan v obdelavi lesa in Hana Curk Mitrović v obdelavi tekstila. Uspešen je bil tudi Domen Faganel, ki je v obdelavi lesa prejel bronasto priznanje. 

Učitelji in sošolci so veseli in hkrati ponosni na dosežke svojih učencev in jim želijo še veliko nadaljnjih uspehov.

 

* Vir in fotografija: Lara Bizjak

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo, #izobraževanje

Kolofon