Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Slaba vremenska napoved močno okrnila program letošnje Ajdovščine v maju

Številni organizatorji takšnih in drugačnih prireditev se letos soočajo s slabimi vremenskimi pogoji. Nekaj podobnega žal velja tudi za tradicionalno Ajdovščina v maju, ki se je sicer pričela že v torek, a vrhunec dogajanja je bila napovedan ravno za soboto in nedeljo. Tako bodo obiskovalci prikrajšani za Pašto fešto, Rimske igre, na novo lokacijo pa se seli gurmansko tekmovanje Mlinochef ter večerni koncertni del.

Letošnja tradicionalna prireditev Ajdovščina v maju se je pričela že v torek, ko je pred Lavričevo knjižnico potekal sejem knjig, ki so jih ponudile slovenske založbe. Istočasno je bila na voljo bogata izbira knjig po ugodnih cenah iz knjižnične Bukvarne. V večernem delu pa letni vrt knjižnice gostil Večer kriminalk s Tadejem Golobom. Tudi včerajšnja Parada učenja je lepo popestrila dogajanje na Lavričevem trgu, prav tako je bilo danes slovesno ob odprtju prenovljene ajdovske tržnice.

Vremenska napoved za prihodnje dni pa ne obeta. Vseeno petkov večerni spored s koncertom Ane Pupedan zaenkrat ni ogrožen, slabše pa se piše sobotnemu dogajanju, ki bo močno okrnjen. Tako ne bo nič z obiskom Rimljanov in z rimskimi igrami, prav tako se obiskovalci ne bodo mogli gostiti na Pašta fešti. A zaradi izjemnega zanimanja, ki ga je Mlinochef požel v obdobju predtekmovanj tako v medijih kot na družabnih omrežjih ter zaradi naraščajočega pričakovanja malih kuharjev, sta se organizatorja odločila, da bosta tekmovanje Mlinochef vseeno izpeljala kot samostojen dogodek v soboto, 28. maja s pričetkom ob 12.00 uri.

Ekipa Vide in Lovrenca Matije iz Osnovne šole Šturje ter Ekipa, da te skipa iz Osnovne šole Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici, ki sta ste prebili v finalni izbor, se bosta tako pomerili v živo pred očmi strokovne komisije na nadomestni lokaciji, v Baru Hiša mladih v Ajdovščini. Ker prostor omogoča sprejem zgolj manjšega občinstva, bo finalni dvoboj potekal večinoma pred očmi znancev in družinskih članov.

Vsi ostali pa bomo lahko finale tekmovanja Mlinochef spremljali preko streaminga na Facebook strani podjetja Mlinotest od 12.00 ure dalje. O specialitetah, ki jih bosta ekipi pripravljali ter seveda o zmagovalcu tega masteršefovskega kuharskega izziva, ki poleg pokala prejme tudi kuharsko delavnico pri chefu Denisu Ibrišimoviću, bomo v nadaljevanju zagotovo še poročali!

Pašta fešta Mlinochef 2022

Odpade še večerni koncertni del na trgu, a tudi ta je našel novo zatočišče. Vsi ljubitelji skupin Odprava zelenega zmaja in Alo!Stari boste na svoj račun prišli v Baru Hiša mladih kamor je koncert prestavljen. Tudi sobotna otvoritev razstave Jure in mumija bo potekala po prvotnem planu v Lični Hiši. Nedeljska dokumentarna predstava Babice bo potekala po prvotnem planu v Dvorani Prve slovenske vlade, negotov pa je še nedeljski koncert Pihalnega orkestra.

Predviden program:

27.05.2022 - petek - Lavričev trg

17:00 EL1 Plesna scena - nastop 

17:30 Lutkovna predstava za otroke “Pošastozavri in jabolko spora” 

18:00 Črn Trn - Dirka s poganjalčki 

Dietz’s Sourdough Bakery - drožne pizze

21:00 Koncert: LELEE in Ana Pupedan - Lavričev trg

28.05.2022 - sobota 

20:00 Lična hiša - Otvoritev razstave “Jure in mumija” 

21:00 Koncert: Odprava Zelenega Zmaja in Alo!Stari - MKC Hiša Mladih

29.05.2022 - nedelja 

17:00 Pilonova galerija - delavnica za otroke 

18:00 Kolektiv Igralke in Tjaša Črnigoj: BABICE (dokumentarna gledališka predstava) - Dvorana Prve slovenske vlade

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #zabava

Kolofon