Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pričetek gradnje novega krožišča v Ajdovščini

Mesto Ajdovščina bo kmalu bogatejše za peto krožišče, ki bo nastalo na obvoznici in bo poskrbelo za boljšo pretočnost prometa pri vhodu v novo Poslovno cono Pod Fructalom. Dela bodo trajala predvidoma do konca poletja, zato bo tam promet občasno moten.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je gradnja Poslovne cona Pod Fructalom v polnem teku. Poslovni objekt iz dneva v dan bolj raste, skoraj pri koncu je komunalno opremljanje –  urejena je  fekalna in meteorna kanalizacija, novo vodovodno omrežje, plinovod, elektro in telekomunikacijska napeljava. Za novo dostopno cesto se polagajo robniki, v teh dneh pa bodo stroji zahrumeli tudi za gradnjo krožišča, ki bo povezalo izvozno cesto iz območja bencinske črpalke z novim uvozom v poslovno cono Pod Fructalom.

Poslovna cona Pod Fructalom

Za potrebe gradnje je že bila izvedena prva faza prometne zapore, ki predvideva preusmeritev prometa pri bencinski črpalki MOL – izvoz iz bencinskega servisa je začasno zaprt, promet je preusmerjen na uvoz – na križišče pri Hoferju. V nadaljevanju bo sledilo več faz prometnih zapor, zadnji dve bosta predvideli tudi polovično zaporo ceste – promet bo potekal izmenično enosmerno, urejen bo s semaforjem. Zaključek del je predviden pred koncem poletja. Istočasno s krožiščem bodo urejen tudi površine za pešce in kolesarje ter urejeno odvodnjavanje.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #promet

Kolofon