Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Arctur skupaj s partnerji razvil inovativno platformo Insieme

Visokotehnološko podjetje Arctur je skupaj s še dvema slovenskima in tremi italijanskimi partnerji razvilo inovativno platformo za elektronsko in mobilno zdravje v okviru čezmejnega projekta Interreg ISE-EMH. Državljani Slovenije in Italije so tako dobili priložnost, da preizkusijo inovativno platformo Insieme, ki na enem mestu ponuja informacije o različnih boleznih, zdravljenju, zdravstvenih storitvah ter celo pogovor s strokovnjakom v realnem času.

Spreminjanje demografske strukture in daljša pričakovana življenjska doba prinašajo nove izzive za družbo. Zato je treba poiskati ustrezne tehnološke rešitve, ki bodo lahko podprle kakovostne storitve na področju zdravstva, omogočile hitrejši dostop do relevantnih informacij in strokovnjakov, pomoč na daljavo, napovedovanje zdravstvenih težav ter posredovanje ustreznih informacij skrbnikom za odrasle.

Arctur 2022

Podpora in pomoč uporabnikom s področja zdravja in medicine

Platforma Insieme je preprosta in sestavljena iz štirih logičnih modulov: storitve, iskanje, virtualni asistent ter spletna človeška pomoč. Trenunto platforma vsebuje 165 storitev in vključuje 30 klicnih centrov, nove pa se dodajajo sproti. 

»Platforma je preprosta za uporabo ter ponuja uporabniku pregled storitev, iskanje po ključnih besedah ter pogovor v realnem času z klicnimi centri oziroma ustreznimi strokovnjaki. V primeru, da nek strokovnjak ni na voljo, ponuja platforma možnost pogovora z virtualnim asistentom.«, je pojasnila vodja projekta pri podjetju Arctur, Sabina Zelinšček.

Platforma je namenjena predvsem uporabnikom iz Slovenije in Italije, informacije pa so dostopne v slovenščini, italijanščini in angleščini. Platforma Insieme je javno dostopna na domeni ise-emh.eu, njena uporaba pa je brezplačna.

Platforma Insieme, ki je nastala v okviru čezmejnega projekta Interreg ISE-EMH in ga financira Program sodelovanja Italija-Slovenija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj,  bo s ponujenimi rešitvami pripomogla k izboljšanju kvalitete življenja, hkrati pa bo okrepila čezmejno sodelovanje in prenos znanja s strani različnih deležnikov, od podjetij, raziskovalnih organizacij, pa vse do zdravstvenih ustanov, ter razvoj novih rešitev na področju zdravstva.

 

* Vir in fotografije: Arctur.si

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #znanost, #izobraževanje

Kolofon