Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Velenju šesto mesto za Čebrona in odstop Štucina

V petek in soboto je bil na sporedu drugi reli za točke letošnjega državnega prvenstva. Pripravili so ga v Velenju, kjer so prvič tekmovali že leta 1984, leta 1991 pa je na njemu slavil Silvan Lulik. Tokrat si je zmago, že četrto v Velenju, privozil Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin, za najboljši ajdovski rezultat pa sta poskrbela Janko Čebron in Andrej Kavčič s petnajstim mestom v generalni uvrstitvi.

Branilec naslova državnega prvaka Rok Turk (Hyundai i20 rally2) je zmagovalec relija v Velenju, druge postaje letošnje sezone. Turk je, skupaj s sovoznico Blanko Kacin, slavil zanesljivo, dobil je devet od desetih hitrostnih preizkušenj in na koncu za 22 sekund ugnal Nemca Alberta Von Thurna und Taxisa (Škoda Fabia Rally2). Na tretjem mestu je pristala madžarska posadka Fekete - Begala. Tik za zmagovalnimi stopničkami in na drugem mestu v točkovanju slovenskega prvenstva sta reli zaključila Marko Grossi in Tara Berlot, člana kluba Ajdovščina Motorsport. Letošnji velenjski reli je sicer privabil več kot 80 posadk, do cilja jih je prišlo 61, močna je bila tudi mednarodna konkurenca.

Lea Štravs Velenje 2022

Kar se ostalih "ajdovskih" rezultatov tiče sta z nastopom v Velenju lahko najbolj zadovoljna Janko Čebron in Andrej Kavčič, ki sta v razvrstitvi državnega prvenstva končala na šestem mestu. Podjetnik iz Batuj, sicer član ŠD Gas Kras, je v začetek letošnje tekmovalne sezone v avtomobilskem športu vstopil zelo motiviran. Čez zimo je temeljito prenovil oba svoja dirkalna Mitshubishija in z ambicioznimi načrti vstopil v leto, ki naj bi mu prineslo več zadovoljstva, kot lansko. Da mu gre vse po napovedih je dokazal že z drugim mestom na GHD v Tolminu, zadovoljen pa je lahko tudi z doseženim v Velenju.

Martin Štucin Velenje 2022

Pred relijem smo podoben rezultat pričakovali tudi od Martina Štucina in Roberta Štoklja. Začela sta dobro in stopnjevala ritem, a pred deveto hitrostno preizkušnjo je tehnična okvara na njunem Renaultu Cliu R3 Maxi povzročila odstop. Nastop v Velenju se je dobro zaključil tudi za posadko Aljaž Bratož in Rok Gomizelj, osvojila sta 14. mesto v slovenskem prvenstvu, po težavah z motorjem pa sta mesto za njima končala Jan Medved in Izidor Šavelj. Reli v Velenju je bolj ali manj uspešno zaključilo še nekaj domačih posadk, vse rezultate pa najdete na tej povezavi.

Rally Velenje Lea Štravs

Slovensko državno prvenstvo se bo nadaljevalo konec junija z relijem Ina Delta na Hrvaškem.

 

* Vir: STA

* Fotografije: Lea Štravs

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon