Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Dobrni sedem stopničk za Kamplc Racing Team

V Dobrni se je odvila tretja dirka letošnje sezone v kolesarski disciplini enduro. Celodnevno deževje je tekmo naredilo zelo zahtevno, blatne in spolzke proge pa so od tekmovalcev zahtevale maksimalen napor in precej pazljivosti. Na tekmo se je odpravilo 35 tekmovalcev iz klubov Kamplc Racing Team in Črn trn, domov pa so se vrnili s sedmimi uvrstitvami na zmagovalni oder. Čestitke.

Dobrna z okolico je bila prizorišče tretje dirke za pokal SloEnduro v letošnji sezoni. Če sta Grožnjan in Ilirska Bistrica nudila tekmovalkam in tekmovalcem suhe in dobre razmere za tekmo, pa je bilo v Šaleški dolini vse skupaj precej drugače. Deževno, mokro, blatno in zelo zahtevno. A tekmovati je potrebno znati tudi v takšnih razmerah.

Znova smo na štartni listi lahko videli številčno zasedbo ajdovskih klubov Kamplc Racing Team in Črn trn. Skupaj kar 35 tekmovalcev, kar je dokaz, da je enduro kolesarstvo v naših krajih še kako priljubljeno in obenem ena izmed športnih disciplin v katerih je občina Ajdovščina najštevilčnejše zastopana.

KK Črn trn Dobrna 2022 tekma

Z uvrstitvami so malce bolj zadovoljni v taboru Kamplca, ki jim je enduro paradna disciplina, počasi pa se proti vrhu prebijajo tudi mladi člani kluba Črn trn, ki ima sicer svoje tekmovalke in tekmovalce tudi v nekaterih drugih kolesarskih disciplinah. Za rezultat dneva je poskrbel Tim Jež (Kamplc Racing Team), ki se je po dolgem času znova razveselil stopničk v elitni kategoriji slovenskega prvenstva. Po vseh težavah in padcih je tretje mesto lep rezultat in dokaz, da mladi Ajdovec še vedno spada v sam vrh slovenske enduro scene. Z osmim in devetim mestom sta lahko zadovoljna tudi Matjaž Bolčina (Kamplc Racing Team) in Rok Bavdaž (Črn trn).

Dobrna 2022 SloEnduro KK Črn trn Kamplc tekma

V ostalih kategorijah izstopa zmaga Matije Ferjančiča (Kamplc Racing Team), ki mu je v kategoriji do 15 let, končno uspelo premagati "večnega" tekmeca Ažbeta Kalinška in se zavihteti na zmagovalno stopničko. V isti kategoriji so se Loris Tabaj, Jurij Antler, Aljaž Prosen, Blaž Stres in Ian Laharnar razvrstili od četrtega do osmega mesta. Miha Jerkič (KK Črn trn) je v kategoriji do 19 let zasedel 4. mesto in le za las ostal brez stopničk. Za še eno zmagoslavje Kampla pa je med najmlajšimi, do 13 let, poskrbel Jakob Praček.

Znova sta vrh kategorije Master 1 krojila Blaž Černigoj in Sebastjan Stres, Marko Prosen je bil drugi med Master 2 tekmovalci, enak dosežek je uspel še Martinu Brusu med najstarejšimi tekmovalci. Vsi člani kluba Kamplc Racing Team.

Rezultati

Tekmovanje serije SloEnduro se bo nadaljevalo 12. junija, s tekmo Gorjanci, v okolici Novega mesta.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon