Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Fotoreportaža: Bili smo gostje v osrčju Amazonije

V soboto, 28. maja, so Dvorano prve slovenske vlade zavzele živali iz divje Amazonije. Že popoldne so radovednim mimoidočim skozi okna mahali panterji, krokodili, metulji, opice, papige ... Ne, v mesto ni prišel cirkus, temveč se je Klub Sport & Pole & Dance Ajdovščina, pod vodstvom Iris Batista že zgodaj popoldan pripravljal spektakularno predstavo na drogovih in obročih, ki so jo poimenovali Osrčje Amazonije. Dvakrat polna dvorana (ob 17:00 in 19:00) je dokazovala, da smo se obiskovalci zares veselili spektakla, ki je bil že leta 2018 prava poslastica.

Letošnjo tematiko Amazonskega gozda je Iris izbrala zaradi trenutnega dogajanja v Braziliji, kjer vsako minuto zgori skoraj za eno nogometno igrišče dreves in klic umirajočega gozda bil slišan tudi v dvorani.

Nastopalo je kar 60 plesalk

Velika skupina šestdesetih plesalk, v starosti od 6 – 52 let je obiskovalce popeljala skozi dvanajst različnih točk, katerih zgodbe so med sabo prepletale in pripovedovale o življenju in umiranju Amazonskega deževnega gozda. Med spremljanjem pa je bilo v dvorani čutiti ponos in veselje staršev, sorodnikov in navdušenje drugih naključnih obiskovalcev. Pa tudi v očeh nastopajočih so žarele iskrice sreče.

Iris Batista

Predstava je nastajala 4 mesece

Kot nam je povedala Iris Batista, so predstavo pripravljali kar 4 mesece in skoraj dveletna odsotnost zaradi Covida je zahtevala več trdega dela in prilagajanja. »Vloženega je bilo veliko truda. Imeli smo dodatne treninge, tudi ob sobotah in nedeljah, zato da je na odru vse »štimalo«.« je povedala Batistova.

Iris Batista

Predstava pa ne bi bila tako polna in doživeta, če ne bi bilo izjemnih kostumov in kot nam pove Iris, sta jih večino zašili kar sami skupaj z mamo, saj si prevelikih stroškov klub ni mogel privoščiti. »Ekipa, ki je sodelovala, je bila velika in vsakemu posebej sem hvaležna, da je sodeloval v naši zgodbi

Iris Batista

Tako je Peter Avbar poskrbel za osvetljavo, Peter Bajnoci za video projekcijo in glas, Mia Erjavec Petrović in Kristina Petrović za besedilo projekcije, Jure Ferjančič za postavitev konstrukcije, Alex Mar za glasbeno podlago vseh pesmi, Klavdij Zalar za sceno, Anja Kotnik, Urša Vendramin, Janja Ukmar, Mateja Tominec za koordinacijo, Ksenija Trobec, Florijana Ferjančič, Silva in Iris Batista za kostumografijo, Jana Korečič za make up in Urška Kovač za frizuro.

Vsi sodelujoči so poskrbeli, da je bila predstava prava paša za oči, kar dokazujejo tudi objave ponosnih staršev:

Iris Batista

Pa še:

Iris Batista

»Res je bilo noro,« nadaljuje Iris. »Medtem ko so obiskovalci uživali v projekciji in pripovedi o Amazonskem gozdu, se je izza zagrnjene zavese dogajalo kot v boksih Formule ena. Pripenjali ali odpenjali smo obroče, brisali, zaklepali ali odklepali drogove, postavljali air track, vmes je potekalo preoblačenje kostumov…« z iskricami v očeh pripoveduje Iris.

Iris Batista

Zagotovo je bilo usklajevanje tako številčne ekipe velik zalogaj. Medtem pa smo obiskovalci mirno uživali v čudovitem prepletanju barv, glasbe in pripovedi.

Predstava Osrčje Amazonije bo zagotovo ostala še kar nekaj časa v spominih in srcih nastopajočih in staršev, ki so ponosno občudovali pogum in spretnosti svojih otrok. In tudi brez staršev, ki so svoje otroke bodrili in podpirali, spektakel ne bi uspel.

Posebna zahvala gre tudi sponzorjem:  LupitPole  // Občina Ajdovščina // Jaklič d.o.o //  Urška Frizerski salon

IBP -0159IBP -8263IBP -8271IBP -8289IBP -9984IBP -9993

 

* Fotografije: Nejc Bole

 

Kristina Petrović

#ajdovščina, #novice, #kultura, #fotogalerija, #ples, #umetnost, #reportaža

Kolofon