Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Sedem stopničk za Črn trn na pumpanju v Ribnici

Kolesarska sezona je v polnem teku in tako se ajdovski kolesarji in kolesarke udeležujejo tekmovanj iz vikenda v vikend. Ekipa Črnega trna je v soboto obiskala Ribnico in se ob odprtju tamkajšnjega pump tracka udeležila tekmovanja serije Pumpaj Slovenija.

Medtem ko v Ajdovščini mnogi kolesarji še vedno čakajo na nov in čisto pravi asfaltni pump track, v številnih drugih občinah podobni objekti rastejo kot gobe po dežju. Tokra je na vrsto prišla Ribnica, ki se trenutno ponaša z  največjim poligonom za pumpanje v Sloveniji. Ob otvoritvi objekta so organizatorji pripravili še tekmo za pokal Pumpaj Slovenija, ki postaja v zadnjih letih vse bolj priljubljen in množičen. Tokrat se je kljub vročemu soncu, na štartu pojavilo skoraj 90 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi tudi iz ajdovskega kluba Črn trn.

Ribnica 2022

V kategoriji do 17 let je vse do velikega finala dominiral Tim Rovtar (KK Črn trn), eden od še dveh, ki sta se uspela spustiti pod 19 sekund na krog. A v zadnji vožnji dneva je v zadnjem zavoju pri veliki hitrosti zgrešil optimalno linijo in nato tudi cilj, tako da je zmaga pripadla Tristanu Sašu (Golovec trails), enduro tekmovalcu. V moški članski kategoriji sta se v velikem finalu srečala dva člana ajdovskega Črnega trna, zmagovalec Lucije Luka Barut in državni prvak v 4krosu Urban Rotnik. Še drugo zmago sezone je osvojil Barut, ki je bil tudi tretji s časom pod 19 sekundami.

Ribnica 2022

Tudi v nižjih kategorijah je Črn trn požel precej uspeha. Med tekmovalci do trinajst let sta se prvega in tretjega mesta razveselila Tine Dovžak in Matija Krečič, Lenart Sever je zasedel drugo stopničko med tistimi do 15 let, podobno tudi Peter Dovžak v kategoriji masters, med hobi tekmovalci pa je za tretje mesto poskrbel Anže Rovtar. Čestitke. 

Ribnica 2022

 

* Vir: MTB.SI

* Fotografije: KK Črn trn

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon