Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Čista desetka za Kamplc Racing Team na Gorjancih

Na Gorjancih, ki so najbolj znano in obiskano dolenjsko pogorje, ki se nad Krško kotlino dviguje do Trdinovega vrha, se je odvila četrta postaja letošnje kolesarske SloEnduro serije. Vroče vreme je sicer malce nagajalo kolesarjem, a vseeno je bilo med tekmovanjem dovolj svežine v prostranih gozdovih, kjer so potekale etape. Znova so se izkazali številni člani Kamplc Racing teama in Črnega trna.

Kolesarska serija SloEnduro postaja vse bolj zanimiva in privlačna, dokaz za to pa vse večje število prijavljenih na dirko. Razumljivo. Kolesarski enduro je namreč v zadnjih letih postal izjemno priljubljen, tudi med mlajšimi kolesarji, obenem pa gre za šport, kjer narava sama nudi več kot primerne pogoje za trening. Tudi in predvsem v Vipavski dolini, kjer po zaslugi klubov Kamplc Racing Team in Črn trn raste zelo zanimiva in pisana druščina kolesarskih mojstrov. In kar 30 se jih je prijavilo na tekmo na Gorjancih, ki jo je organiziral tamkajšnji kolesarski klub Zverinice. Deset od njih pa se je na koncu veselilo tudi uvrstitve na zmagovalne stopničke.

Največ zanimanja vedno požane najelitnejša kategorija kolesarjev. Tokrat žal brez ajdovskih stopničk, a sta Tim Jež (Kamplc) in Rok Bavdaž (Črn trn) vseeno lahko zadovoljna s petim in osmim mestom, predvsem prvemu je lahko malce žal, da je na zadnji etapi pridelal malce preveč zaostanka in tako zgrešil stopničke za tri sekunde.

Kevin Curk Zverinice 2022

Kategorija Master 1 je že po tradiciji ajdovsko obarvana in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Blaž Černigoj, Sebastijan Stres in Janez Praček so Kamplcu privoziili prvo, drugo in četrto mesto. Marko Prosen je med Master 2 osvojil tretje mesto, Martin Brus pa slavil med Master 3.

Zelo razburljivo in zanimivo je vedno v nižjih kategorijah. Znova si je zmago med najmlajšimi, do 13 let, privozil Jakob Praček (Kamplc), na stopničkah pa mu je s tretjim mestom družbo delal klubski kolega Izak Bizjak. V kategoriji do 15 let sta Kamplcu z drugim in tretjim mestom stopničke zagotovila Matija Ferjančič ter Ian Laharnar, Patrik Trošt pa je zaokrožil izjemen dan za Kamplc s tretjim mestom med tistimi, starimi do 17 let.

Črn trn je tokrat ostal brez stopničk, še najbližje jim je bil Miha Jerkič, ki je v kategoriji do 19 let zasedel četrto mesto.

Enduraši se bodo znova zbrali 26. junija, ko bo na sporedu šesta dirka, potekala bo v Zagorju ob Savi.

Rezultati

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #kolesarstvo

Kolofon