Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V sredo pozdravite karavano Dirke po Sloveniji, ki bo obiskala tudi Ajdovščino

Jutri, v sredo, 15. junija, se začenja nova kolesarska poslastica, Dirka po Sloveniji, ki bo v karavani znova pozdravila trenutno najboljšega kolesarja na svetu, dvakratnega zmagovalca Toura, Tadeja Pogačarja. Kolesarsko karavano slovenske pentlje pa lahko pozdravite tudi vi, saj bo uvodna etapa potekala tudi skozi občino Ajdovščina.

Odštevanja je konec. Naj se kolesarska Dirka po Sloveniji začne. In začela se bo v sredo, 15. junija, s štartom v Novi Gorici. Tekmovalce bo že prvi dan čakalo razgibanih in zahtevnih 164,7 kilometrov s ciljem v Postojni, vmes pa se bodo zapeljali tudi skozi Ajdovščino. Kolesarji se bodo ob 12.45 iz Nove Gorice najprej zapeljali v Gorico, sledi Števerjan, nato bo kolesarska karavana zavila v Brda in prek njih v Soško dolino, dolino Bače in Idrijce ter skozi Idrijsko Belo, preko Zadloga prispela na Črni vrh in Col, od koder se bodo kolesarji spustili v Ajdovščino, kjer jih lahko pričakujemo okoli 16. ure. Iz Ajdovščine bodo nadaljevali proti Vipavi in preko Razdrtega v Postojno, kjer bo cilj prve etape.

Kolesarska dirka po Sloveniji 2022 Ajdovščina

Zaključno etapo dirke bo znova gostilo Novo Mesto, kraljevska etapa, v soboto, 18. junija 2022, pa se bo zaključila z novim vzponom na rob Velike Planine. Podrobnosti vseh etap najdete na tej povezavi. Zasedba ekip na dirki bo znova vrhunska, saj bodo nastopile UAE Emirates, Bahrain Victorious, BikeEchange Jayco in Astana Premier Tech. Lansko skupno zmago bo branil Tadej Pogačar, na domači dirki bo znova nastopil Matej Mohorič, v karavni pa bosta tudi Jan Tratnik in domači kolesarski mojster, Kristijan Koren.

Že danes, v torek, 14. junija vabljeni na novinarsko konferenco pred začetkom dirke, na kateri bosta sodelovala tudi Tadej Pogačar in Matej Mohorič, in jo bodo poleg novinarjev lahko spremljali tudi obiskovalci, saj bo potekala na prostem, na Bevkovem trgu in bo zagotovo pritegnila veliko kolesarskih navdušencev. Začela se bo ob 18. uri.

 

* Naslovna fotografija: Alen Milavec

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #šport, #kolesarstvo

Kolofon