Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Častna občanka Ajdovščine slovesno odprla prenovljene prostore na Sveti gori

Na Sveti gori nad Novo Gorico so namenu predali prenovljene prostore nekdanjega skladišča tamkajšnje restavracije. Z njimi so pridobili prostor za različna druženja, pogostitve večjih zaključenih skupin in različne prireditve. V tem primorskem romarskem središču sicer načrtujejo tudi ureditev romarskega doma. Trak so slovesno prerezali pater Bogdan Knavs, Matej Arčon, minister za Slovence po svetu in v zamejstvu in Jožica Ličen, dolgoletna ravnateljice Škofijske Karitas Koper.

Na Sveti Gori je šest sob z imeni okoliških krajev in reke Soče na voljo gostom kar nekaj časa, dodatno pa so prenovili prostore pod restavracijo, ki jih bodo namenili raznim kulturnim dogodkom in praznovanjem. Slavnostno je trak prerezali pater Bogdan Knavs,  v družbi Mateja Arčona, ministra za Slovence po svetu in v zamejstvu in Jožice Ličen, dolgoletne ravnateljice Škofijske Karitas Koper. "Mislim, da bodo ti naši na novo preurejeni prostori pomenili predvsem, ne samo novo turistično pridobitev na Goriškem, ampak tudi verjamem in upam, da bodo prav tako predstavljali dodano vrednost gostoljublja, domačnosti in veselja vseh, ki se bodo tukaj ustavili, nastanili in sprejeli pogostitev.“ je ob tem za Radio Robin dejal pater Knavs.

Romarsko središče Sveta Gora je odprto za vse ljudi, vsakogar radi sprejmejo in so ga veseli. Odgovorni želijo ponuditi gostoljubje tudi pohodnikom, kolesarjem ali drugim obiskovalcem. Na novo preurejeni prostori, bodo pomenili ne samo novo turistično pridobitev na Goriškem, ampak bodo prav tako predstavljali tudi novo dodano vrednost gostoljubja, domačnosti in veselja vseh, ki se bodo tam ustavili, nastanili in sprejeli pogostitev. Obenem pa je nov tudi prostor za svatbe in prijateljska druženja, kajti vse več je povpraševanja po civilnih in cerkvenih porokah.

Sveto Goro sicer v prihodnjih mesecih čakajo še novi izzivi. Želijo si obnovljen Romarski dom, ki bi ga radi ponudili za obiskovalce in prireditve, saj se bliža Evropska prestolnica kulture leta 2025.

Še ena zanimivost, pod arhitekturno zasnovo novih prostorov na Sveti Gori je podpisan domači arhitekt Andrej Čopič.

 

* Naslovna fotografija: Sveta gora

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #bogoslužje

Kolofon