Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Stanovanjska soseska Fluvio Frigido v Ajdovščini bo kmalu zaživela

Novozgrajena stanovanjska soseska, poimenovana Fluvio Frigido, je pripravljena na vselitev. Investitor, podjetje Intech gradnje in župan Občine Ajdovščina, sta včeraj, na manjšem, a pomembnem slavnostnem dogodku v Ajdovščini, stanovanjsko sosesko Fluvio Frigido simbolično predala bodočim stanovalcem. Sodobno zasnovana in premišljena stanovanja, prva nova stanovanja po več letih, pa bodo pomembno pripomogla k reševanju stanovanjske problematike v Ajdovščini.

Stanovanjska soseska Fluvio Frigido je sklop dveh poslovno-stanovanjskih objektov, v katerih je 76 stanovanj in poslovni program v pritličju. Stanovanja različnih velikosti, od 39 m2 in 84 m2, z velikimi steklenimi površinami in zasenčenimi s senčili na elektro pogon. Bivalni prostori, ki se delijo na dnevno in nočno cono, imajo vgrajene klimatske naprave, talno gretje in električni radiator v kopalnicah. Hkrati pa sta objekta stanovanjske soseske Fluvio Frigido potresno in požarno varna, energetsko učinkovita ter prilagojena za bivanje vseh generacij.

Fluvio Frigido odprtje 2022

Poleg vgrajenih dvigal, bodo imeli stanovalci nove stanovanjske soseske Fluvio Frigido na voljo še moderno kolesarnico z orodjem za manjša popravila, priklopa za polnjenje e-koles in uredilo površino za pranje koles, kot tudi polnilnice za e-vozila in garažo. Urejena pa je tudi okolica, kjer bo večina vsebine namenjena mlajši generaciji in bo ponujala varen in prijeten prostor za druženja.

Fluvio Frigido odprtje 2022

Včeraj so tako Stojan Franetič, direktor podjetja Intech gradnje in Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina, v družbi bodočih stanovalcev, slovesno prerezali trak in naznanili vselitev v nova, premišljeno zasnovana, natančno in kvalitetno zgrajena stanovanja, ki bodo dom ponujala različnim generacijam in jim tako omogočala prijetno in udobno bivanje.

Fluvio Frigido odprtje 2022

Ob uvodnem pozdravu je Stojan Frenetič, direktor podjetja Intech gradnje ob tem izpostavil, da so že ob zasnovi projekta želeli bodočim stanovalcem ponuditi nekaj, kar bo združevalo njihove izkušnje in želje kupcev in dodal: »Vedeli smo, da nakup novega doma ni preprosta odločitev in poleg cene na nakup vpliva lokacija stanovanj, razporeditev prostorov, kot tudi izbira materialov in obrtnikov. Zato smo sprejeli drzno idejo. Osnovali smo znamko, byintechprojects, za katero želimo, da bo v prihodnosti odražala naša prepričanja. Verjamemo, da lahko z izbiro primerne lokacije, skrbnim projektiranjem, natančno gradnjo in ob upoštevanju potreb kupcev, ustvarimo edinstvene in trajnostne objekte. Hkrati pa omogočimo dobro razmerje med kakovostjo in ceno. Našo zavezo, ki jo prinaša podpis byintechprojects, smo vpeljali tudi tukaj, na stanovanjski soseski Fluvio Frigido. Že v fazi priprav smo se odločili za kakovostne materiale, vrhunske gradbenike in obrtnike. Veliko premisleka smo namenili lokaciji objekta, postavitvi stanovanj in smiselni izkoriščenosti prostora, saj smo želeli bodočim kupcem ponuditi tisto, kar si želijo. A hkrati, smo se zavedali, da bo nova stanovanjska soseska vplivala na podobo Ajdovščine in njene prebivalce, zato smo se z idejno zasnovo želeli približati okolici. Tudi skozi gradnjo, smo skupaj z izvajalci, stremeli k natančni, strokovni in trajnostni izvedbi del vseh vrst ter poskušali izničiti vse potencialne nevšečnosti, ki podobne objekte spremljajo v kasnejših fazah.« Ob zaključku se je zahvalil Občini Ajdovščina za podporo in pozdravil bodoče stanovalce ter jim zaželel prijetno in udobno bivanje v novi stanovanjski soseski.

Fluvio Frigido odprtje 2022

Stanovanjska soseska Fluvio Frigido je poimenovana po rimski cestni postaji, ki se je nahajala na območju današnjega ajdovskega mestnega jedra. Ime je dobila po mrzlih vodah (Fluvius Frigidus – Vipava, Hubelj). Stanovanjska soseska Fluvio Frigido tako ni samo sinonim za novogradnjo, pač pa tudi za povezovanje zgodovine s prihodnostjo, z novim začetkom na novi lokaciji v mestu z bogato zgodbo.

Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina, je poudaril pomembnost odprtja novih stanovanj po več letih: »Ponosen sem, da je uspelo investitorju kvalitetno zasnovan projekt umestiti v naše okolje in s tem doprinesti k zmanjšanju primanjkljaja stanovanj, s katerim se soočamo v zadnjem obdobju. Prepričan sem, da bodo prva nova stanovanja po več letih odlično izhodišče in spodbuda za nadaljnje reševanje stanovanjske problematike in bodo okrepila razmah večstanovanjske gradnje, ki se obeta v naslednjih letih. Sodobna zasnova, dovršena oprema in odlična pozicija bodo z gotovostjo zadostile potrebam raznolikim generacijam stanovalcev, pa tudi uporabnikom poslovnih prostorov. Čestitke investitorju, gradbincem, projektantom in vsem, ki ste dali svoj pečat, da je projekt uspel in zaživel v vsej svoji podobi. Z gotovostjo bo v mesto prinesel nov veter in poživil mestni utrip ter krepil visoko kakovost bivanja.« Ob tem je naznanil, da se ajdovski občini v nadaljevanju obeta  kar 400 novih stanovanj na več lokacijah po mestu in podeželju.

Fluvio Frigido odprtje 2022

Stanovanjska soseska Fluvio Frigido pa ni edina stanovanjska gradnja, pod okriljem znamke by intech projects, na tem območju. V gradnji je že stanovanjska soseska Rezidence Lotus, ki bo zaključena predvidoma v letu 2023, z deli pa se bo kmalu pričelo na stanovanjski soseski Rezidence Papillon.

Fluvio Frigido odprtje 2022

 

* Vir in fotografije: Intech gradnje

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon