Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nik Brecelj najboljši na dirki državnega prvenstva v kartingu

AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju je bil v nedeljo 12. junija prizorišče druge dirke sezone za točke državnega prvenstva v kartingu. Dirka je imela tudi precej ajdovskega priokusa, saj je v kategoriji Rotax Mini zmago slavil Nik Brecelj. Čestitke.

Druga dirka državnega prvenstva v kartingu za voznice in voznike z licencami AMZS je potekala v nedeljo 12. junija v Slovenji vasi. Na progi v AMZS Centru kartinga in moto športa smo bili priča napetim bojem za točke v državnem prvenstvu in prav vse vožnje so postregle z zelo zanimivim dogajanjem na stezi. Dirka je štela tudi za pokalno prvenstvo SSC Sportstil, kar je pomenilo, da so bili med udeleženci tudi številni tuji tekmovalci. Skupaj se je dirke udeležilo 58 kartistov iz šestih držav. Z ajdovske strani je bilo najbolj zanimivo v razredu Rotak Mini, kjer nastopa Nik Brecelj, desetletnik iz Ajdovščine, ki vozi gokart že od svojega 5 leta. V tem času je osvojil že veliko pokalov in medalj s tekmovanj v Sloveniji in tujini. Nik sicer tekmuje za AMD Šlander Celje.

V petek in soboto so na Ptuju potekali prosti treningi in kvalifikacije. Tako na treningih kot na dirki je imel Nik Brecelj večinoma najhitrejši čas kroga, v kvalifikacijah pa je osvojil drugi štartni položaj. Dobro pa mu je šlo tudi v nedeljskem delu, kjer tekmovalce čakajo tri dirke. Brecelj je na prvi zasedel četrto mesto, nato pa suvereno zmagal v naslednjih dveh in se tako razveselil skupne zmage. »Prvo dirko sem imel težave z motorjem, ker je tata pozabu zapret zrak. Zato sem bil četrti. Drugo in tretjo dirko je blo vse v redu in sem zmagal obe dirki. Vesel sem, ker sem zmagal.« je po tekmi dejal mladi Ajdovec.

Nik Brecelj

Nik Brecelj letos prvo sezono vozi v kategoriji Rotax mini, lansko leto je vozil v kategoriji Rotax Micro. Na ravnini njihovi dirkalniki dosegajo hitrosti okrog 97 km na uro, skozi ovinke pa 45 km na uro. Tretja od skupno štirih predvidenih dirk za točke državnega prvenstva Slovenije v kartingu bo na sporedu 17. julija 2022 na progi AMZS Centra varne vožnje v Vranskem, organizirali pa jo bodo člani AKK Sportstil. Štela bo tudi za prvenstvo CEZ (centralno evropske cone) ter avstrijsko državno prvenstvo.

Video prispevek o dirki na Ptuju si lahko ogledate na spodnji povezavi, od 9.50 minute naprej.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #karting

Kolofon