Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovske kolesarske ladje na Peci, v Padovi in na Dirki po Sloveniji

Pester kolesarski vikend je za številnimi ajdovskimi kolesarji, ki so se udeležili močnih mednarodnih tekmovanj in dosegli dobre rezultate. Miha Jerkič, Rok Bavdaž in Tim Jež so nastopali na Peci, Črn trn BMX ekipa v Padovi, Kristijan Koren pa je uspešno zaključil Dirko po Sloveniji.

Koroška je gostila dirko svetovne serije v enduru (EWS) kjer se je zbrala vsa svetovna smetana najboljših endurašev sveta. Festival se je zaključil z glavno dirko EWS Peca/Jamnica, zmagovalca v članski konkurenci pa sta postala Francozinja Isabeau Courdurier (Lapierre Zipp Collective) in Kanadčan Jesse Melamed (Rocky Mountain Race Face).  Najboljši Slovenec, Vid Peršak (Orbea FOX Enduro Team), je bil 15. kljub nemalo težavam na dirki. Tina Smrdel je bila 2. v kategoriji do 21 let, njen brat Miha je bil 14. v enaki starostni skupini.

Na Koroškem so bile zastopane tudi barve Črnega trna in Kamplc Racing Teama. Edini v elitni konkurenci nastopajočih je bil Tim Jež (Kamplc), ki se mu vožnje niso ravno idealno posrečile in je ob koncu zasedel 147 mesto. Morda malce manj od pričakovanj, vseeno pa z izjemno izkušnjo tekmovati ob boku najboljšim na svetu. V amaterski kategoriji EWS 100 sta nastopila člana Črnega trna, Miha Jerkič in Rok Bavdaž. Med člani je slednji zasedel 28. mesto, Jerkič pa je v kategoriji do 21 let zasedel 6. mesto. Vse rezultate najdete na tej povezavi.

KK Črn trn Koroška

Močna ekipa je zastopala barve Črnega trna na dirki italijanskega BMX pokala v Padovi. Dvodnevno tekmovanje, ki so ga zaznamovali močna konkurenca in visoke temperature, se je razpletlo s tremi stopničkami za ajdovski klub. Dvakrat je do tretjega mesta privozil najmlajši, Nejc Sever, sobotno dirko pa je s prav tako tretjim mestom v kategoriji do 17. let, zaključil Tim Rovtar in dokazal, da je še vedno v odlični BMX formi. Nedeljska dirka se mu je malce manj posrečila, a tudi deseto mesto je lep uspeh. Vse rezultate in posnetke dirk najdete na tej povezavi. V Padovi so nastopili še Jaka in Lenart Sever, Matija Krečič, Tine Dovžak in Nik Prek.

KK Črn trn bmx

Končana je 29. kolesarska Dirka po Sloveniji, ki jo je drugič zapored dobil najboljši kolesar sveta Tadej Pogačar. Dirka je v uvodu potekala tudi skoui Ajdovščino, zaključila pa se je včeraj v Novem Mestu. V karavani smo v dresu Adrie Mobil Cycling videli tudi Kristijana Korena, ki je s pobegom poskušal že v prvi etapi, a se žal ni izšlo. Ob koncu je zasedel 73. mesto, z dobrimi 48. minutami zaostanka. Rezultate najdete na tej povezavi.

Fotografija: KK Adria Mobil Cycling

 

* Naslovna fotografija: KK Črn trn

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon