Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nogometaši Primorja pričeli priprave brez štirih pomembnih članov moštva

Po premoru so s treningi za novo sezono pričeli tudi nogometaši ajdovskega Primorja. Fantje vadijo pod taktirko trenerja Igorja Božiča, do uvodne tekme, ki bo na sporedu v nedeljo 31. julija, pa jih čaka še precej dela. Zaenkrat novih prihodov v klub še ni na vidiku, so pa rdeče črni dres zapustili štirje igralci, ki so bili še v prejšnji sezoni nepogrešljiv del ajdovske enajsterice.

Pred dnevi so v Nacionalnem nogometnem centru Brdo smo na tradicionalnem žrebu dobili tekmovalni spored 2. SNL. V sezoni 2022/23 bodo drugi razred slovenskega nogometa sestavljali Aluminij, Triglav Kranj, Krka, Rogaška, Rudar Velenje, Nafta 1903, Vitanest Bilje, Primorje, Roltek Dob, Ilirija 1911, Fužinar Vzajemci, Beltinci Klima Tratnjek, Jadran Dekani, Krško ter Kety Emmi Bistrica in Brinje Grosuplje, v prejšnji sezoni najboljša kluba 3. SNL vzhod in zahod.

Ajdovsko Primorje bo novo sezono pričelo v nedeljo, 31. julija 2022, ob 17.30, ko bo na Mestenm stadionu v Ajdovščini gostovala Nafta. Nato sledi gostovanje pri Triglavu ter domača tekma s Fužinarjem. Celoten razpored najdete na tej povezavi.

Poleg igralcev, ki so včeraj pričeli s treningi, pa imajo precej dela tudi odgovorni v upravi ajdovskega kluba. Nogometna tržnica je odprta, a zaenkrat novih obrazov v rdeče črnem dresu še ni na vidiku. So pa zato iz kluba sporočili, da rdeče črni dres zapuščajo štirje igralci, ki so bili v preteklosti pomemben del ajdovskega moštva. Novo sredino si išče Jakob Kodermac, briški golgeter, ki je v 72. nastopih zadel kar 35 zadetkov, Mateo Itrak, defenzivni vezist bo kariero nadaljeval v Belgiji, Denis Pintol, vratar, si je z odličnimi obrambami prislužil prestop v ljubljansko Olimpijo, v rdeče črnem dresu pa ne bo več igral niti Haris Sadiković, napadalec, ki je v spomladanskem delu zbral osem nastopov in trikrat premagal nasprotnega vratarja. Omenjeni četverici se klub zahvaljuje za ves prispevek in jim želi vse dobro na nadaljnji športni poti!

 

* Naslovna fotografija: Doris Slemič

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon