Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini štart prav posebnega jadralnega prvenstva

Precej živahno je bilo danes dopoldan na Lavričevem trgu v Ajdovščini. Na štartu so se zbrali udeleženci državnega prvenstva v »Hike&Fly« letenju, ki bodo v naslednjih treh dneh poskušali čim hitreje priti na cilj v Kranjsko Goro. Na tekmovanju sodeluje več kot 20 jadralnih padalcev.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je Društvo jadralni padalcev Kovk Ajdovščina gostitelj tekmovanja XSlovenia Hike&Fly, ki se šteje za državno prvenstvo v jadralnem padalstvu v disciplini 'hodi in leti'. Tovrstni dogodek se izvaja prvič v Sloveniji in bo potekal tri dni. Tekmovanje je namenjeno tako izkušenim 'hodi-leti' tekmovalcem kot tudi pilotom, ki s tovrstnimi tekmovanji še nimajo veliko izkušenj in bi se vseeno radi preizkusili v tej zanimivi avanturi letenja z jadralnim padalom in pohodništvom. Na startu tekmovanja, ki se je odvilo na Lavričevem trgu v Ajdovščini je bilo zbranih več kot 20 tekmovalcev. Trasa tekmovanja je sestavljena iz sedmih točk, prva točka je Lavričev trg, druga Rusijanov trg v Novi Gorici, tretja je središče Kobarida, četrta vzletišče Gače nad Bledom, predzadnja vzletišče Gozd, končna točka pa bo v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.

Hike&Fly Slovenija 2022 Ajdovščina

Zbrane tekmovalce in obiskovalce na Lavričevem trgu je pozdravila tudi predstavnica  Javnega zavoda za turizem Vipavska dolina in Nova Gorica in jim zaželela srečno ter uspešno 'hike and fly' dogodivščino do cilja! Priljubljena kombinacija pohodništva in letenja s padalom je v Vipavski dolini nadvse priljubljeno doživetje. V turistični agenciji Wajdušna je prav slednje eno izmed najbolj prodajanih turističnih doživetij.

Hike&Fly Slovenija 2022 Ajdovščina

Hike&Fly Slovenija 2022 Ajdovščina

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Fotografije: X-Slovenia Hike&Fly Challenge

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #padalstvo, #novice, #ajdovščina

Kolofon