Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kristijan Koren osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji

Kdor čaka, dočaka! Kristijan Koren je danes z odlično vožnjo, pri svojih 35-ih letih, osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka v cestnem kolesarstvu. Na krožni stezi v Mariboru je po desetih razgibanih krogih oziroma 167 km ugnal Matevža Govekarja na drugem in Luko Mezgeca na tretjem mestu. Čestitke!

Kristijan Koren, kolesar iz Budanj, se lahko pohvali z izvrstno kariero, v kateri je večkrat tekmoval na Dirki po Franciji, na italijanskem Giru, mnogokrat pa smo ga videli tudi v dresu slovenske reprezentance na največjih tekmovanjih. A nikdar doslej mu ni uspelo osvojiti naslova državnega prvaka. Ko se je pred leti zdelo, da je zaradi dopinške afere, njegova športna pot zaključena, se Koren ni predal in je trdo treniral za vrnitev v kolesarsko karavano. Najprej smo ga v lanski sezoni videli na Dirki po Sloveniji, letos pa je v dresu Kolesarskega kluba Adria Mobil reden gost na kolesarskih dirkah v Sloveniji.

Vrhunec sezone pa je prišel danes, na cestni dirki najboljših kolesarjev, ki je potekala v Mariboru. Kristijan Koren je že v uvodu nakazal, da ga zanima majica slovenskega prvaka. A se mu prvi napad ni najbolj posrečil, saj so ga ujeli. Mu je pa zato toliko bolje uspel pobeg približno deset kilometrov pred ciljem, ko ni bilo nobenega, da bi mu sledil. Sledila je solo vožnja po mariborskih ulicah, iz kilometra v kilometer pa je postajalo vse bolj jasno, da mu danes ne bo nihče kos.

Ob koncu dirke je zasluženo dvignil roke v zrak med prihodom v cilj, skupina devetih zasledovalcev pa je za njim zaostala minuto in štiri sekunde. V šprintu za ostala mesta na stopničkah je Matevž Govekar ugnal Luko Mezgeca.

"Zavedali smo se, da imamo številčno najmočnejšo ekipo. Iskali smo pravo kombinacijo, ko bi imeli v ospredju več kolesarjev. Na klancu sem videl, da sem lahko zraven, Res, da je bilo še daleč do konca, ko sem skočil. Slišal sem prek radijske povezave, da so se zadaj ustavili in odločil sem se, da je treba poskusiti do konca.Ta naslov mi je še manjkal. Marsidko je že podvomil, da mi bo uspelo. Z Bogdanom Finkom sva govorila, da moram narediti enop pravo zgodbo in uspelo mi je," je po tekmi, za RTV Slovenija, dejal novi slovenski državni prvak. Čestitke!

 

* Naslovna fotografija: Kolesarska zveza Slovenije Facebook

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #kolesarstvo, #budanje

Kolofon