Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Še en odličen dan za ajdovski kolesarski enduro

V Zagorju ob Savi se je nadaljevala letošnja sezona kolesarske serije SloEnduro. Tudi peta tekma je prinesla precej veselja v tabor ajdovskega Kamplca in Črnega trna, saj so njihovi člani kar devetkrat stopili na oder za zmagovalce. Ajdovščina pa je imela predstavnika tudi na evropskem BMX pokalu v latvijski Valmieri. Barve Črnega trna je zastopal Nik Prek.

Tekme v pokalu SloEnduro si sledijo ena za drugo. Vsak drugi vikend na različnih koncih Slovenije se najboljši enduraši borijo za čim višje uvrstitve. Tokrat je na vrsto prišlo Zagorje ob Savi. Znova je bilo precej vroče, tako na progi kot tudi v boksih. A kolesarjev to ne moti preveč, saj imajo pred seboj le cilj kako najhitreje opraviti z etapami, ki jih čakajo.

Člani Kamplc Racing teama so tokrat pobrali osem stopničk, končno pa se je mesto na zmagovalnem odru našlo tudi za Črn trn. Kar se najhitrejših tiče, torej elitne kategorije, je Tim Jež osvojil četrto mesto, bron mu je ušel za pičle štiri sekunde. Pomagal ni niti najhitrejši čas v prvi etapi. Rok Bavdaž iz Črnega trna je zasedel deveto mesto.

Kategorija Master1 je bila znova obarvana v barve Kamplca. Prvi Blaž Černigoj, drugi pa Sebastjan Stres. Janez Praček je stopničke na četrtem mestu zgrešil za slabi dve sekundi. Med Master2 je Marko Prosen osvojil tretje mesto, v Master3 pa nova zmaga za Martina Brusa.

Kot vedno je bilo tudi v Zagorju ob Savi najbolj pestro v mlajših kategorijah. Kategorijo U19 je zaznamovalo drugo mesto Mihe Jerkiča, ki v dresu Črnega trna kaže vse boljše predstave in postavlja čase, ki ga uvrščajo ob bok najboljšim iz elitne kategorije. Tudi kategorija U15 je bila v znamenju Ajdovščine. Kamplc Racing Team je znova slavil zmago, zanjo pa je zaslužen Matija Ferjančič, ki je po tekmi v Dobrni spet stopil na najvišjo stopničko. Družbo mu je delal na drugem mestu Ian Laharnar, čisto malce pa je zmanjkalo za popoln uspeh Kamplca, saj je Blaž Stres osvojil četrto mesto. V kategoriji U17 je stopničke za Kamplc Racing team osvojil Patrik Trošt, ki je bil drugi. Zmaga mu je ušla za pičle tri desetinke. Nič novega pa v kategoriji najmlajših, Jakob Praček je z zmago zaokrožil še en odličen dan za Kamplc Racing Team.

Vsi rezultati

Pred kolesarji je sedaj mesec dni počitka, 23. in 24. julija bo na Kopah potekalo državno prvenstvo.

Nik Prek

Ajdovščina pa je imela svoje predstavnika tudi v Latviji, na tekmi evropskega BMX pokala. Barve Črnega trna je zastopal Nik Prek, ki je v zelo močni mednarodni konkurenci, oba dneva končal v polfinalu. V soboto je to zadoščalo za osmo mesto, v nedeljo pa za sedmo mesto v polfinalnih motih. Čestitke.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon