Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Čas je da se ajdovske generacije ponovno zberejo. V petek in soboto na Lavričevem trgu!

Vse je pripravljeno za petkov in sobotni spektakel na Lavričevem trgu v Ajdovščini. Čas je, da se ajdovske generacije znova zberejo in zagotovo številni publiki predstavijo svoje glasbene uspešnice iz nekdanjih ter dnašnih časov. Vabljeni na Koncert generacij, ki bo na sporedu prvega in drugega julija.

Praktično vse glasbene skupine iz ajdovskega konca se bodo tokrat zbrale že četrtič. Pravzaprav bi se morale že pred dvema letoma, a zaradi znanih razlogov takrat ni bilo mogoče. Bo pa zato letos in to v dvodnevni različici. Na Lavričevem trgu, v petek in soboto in zagotovo pred zelo številno publiko, saj gre za dogodek, ki se zgodi na vsakih deset let.

30. marca leta 1990 se je na ajdovskih Policah odvil prvi Koncert generacij. Zvezde večera so bili Pietrosi, ob njih pa so nastopili še Embrio, Abadon, Tabasco, Konvoj, Mr. Jack in TNT. Prva ponovitev se je prav tam zgodila čez 10 let, aprila leta 2000, nato pa znova leta 2013, takrat s Selfmade, Strelovod, Climax, Sabalmoza, Antioksidanti, Nočne ptice, The Jokers, Ad Hoc, TNT, Mr. Jack, Elabanda, Sheiki, Abadon, Pietrosi, BBBB, Skalp, Real Live Version, Harry in Elvis Jackson.

Tokrat bo koncert prvič dvodnevni, kar je pravzaprav odlična novica. To namreč pomeni, da je dobre glasbe na Ajdovskem vse več, nove glasbene skupine pa so tudi v zadnjem desetletju prispevale precej k kakovosti slovenske glasbe.

Na petkov večer bodo nastopili: Zasvoj, Migrena, Get lost, Klimax, Elabanda, Mart, Harry, Runjoe, Elvis Jackson, Skalp, Antioksidanti, ZZ top cover band, za šov program pa bo poskrbela zasedba D'pas Maters bend. Soboto pa bodo predstavljali: Superhuman goats, Sabalmoza, Year of the rookie, Šeiki, TNT, Mr. Jack, Nočne ptice, Polona Furlan & Jokers, Abadon, Pietrosi, BBBB, Jet Black Diamonds in Pelhan.

Obenem bo letošnji Koncert generacij pospremila bogata degustacija vipavskih vin v organizaciji Zavoda za turizem Vipavski Križ. Vinarji bodo s pokušinami pričeli že uro pred začetkom koncertov, ki se bosta pričela ob 19. uri. Pa še to; vstop je seveda prost. Vabljeni torej na Lavričev trg v Ajdovščino.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #glasba

Kolofon