Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorje vse bolj krepi svoje vrste

Ajdovsko Primorje je v polnem teku priprav na novo sezono, ki prične v nedeljo, 31. julija. Poročali smo že o odhodih nekaterih igralcev iz kluba, vse več pa je tistih, ki bodo prvič oblekli rdeči dres. Med njimi tudi nekdanji napadalec ruskega prvolgaša Rubina iz Kazana. Znan je že razpored prijateljskih tekem pred sezono, Ajdovci se bodo obenem pomerili tudi z dvakratnim italijnskim prvakom.

"Calcio Mercato" je v polnem teku tudi v Ajdovščini, člani uprave iz dneva v dan zapolnjujejo igralski kader s katerim bodo v prihajajoči sezoni poskušali napasti čim višja mesta v drugoligaški konkurenci. Poročali smo že o odhodih Jakoba Kodermaca, Denisa Pintola, Matea Itraka in Harisa Sadikovića, danes pa lahko poročamo tudi o prvih prihodih. Najbolj zveneče ime je zagotovo 22-letni Artur Sagitov, ki je že leta 2018 debitiral v ruski prvi ligi. Za Rubin Kazan je zbral 13 nastopov in dosegel en zadetek. Nato je sledila posoja v Nižni Novgorod ter kasneje še nastopanje za Volgar iz Astrakhana, beloruskega Smogrona in nazadnje za Saturn v tretji ruski ligi. Pot ga je sedaj zanesla v Ajdovščino kjer bo skušal dokazati, da epizoda v prvi ruski ligi ni bila le muha enodnevnica.

Ajdovske vrste je okrepil tudi 23-letni hrvaški vezist Robin Zanjko, prišel je iz Međimurja iz Čakovca, za katerega je zbral 55 nastopov in šest asistenc. Nov obraz v taboru rdeče črnih je Mark Gulič, 24-letni napadalec, ki lahko tudi igra na obeh krilnih pozicijah. Slednji je v slovenski prvi ligi za moštvo Gorice odigral 42 tekem in dosegel šest zadetkov. Po slovesu iz mesta vrtnic je v Italiji nastopal za Fidelis Andrio, Virtus Bolzano, Liventino in nazadnje za Martino Calcio 1947. Novi član Ajdovcev je postal še Elian Demirović. 22-letni vezni igralec, sin legendarnega Enesa Demirovića, je že kot sedemnajstletni mladenič prestopil v italijanski Inter, kjer je nastopal v Primaveri. Poleg Interja je nastopal tudi za Chievo in Fermano. Nazadnje je bil član riješkega Orijenta.

S tem kadrovska politika kluba še ni zaključena, pričakuje se še kakšen odhod in pa tudi kakšen prihod. Najverjetneje bodo v klubu povečali konkurenco na vratarskem položaju. Vsekakor pa veseli dejstvo, da v Ajdovščini ostaja jedro ekipe, ki je v prejšnji sezoni nekajkrat dokazalo, da je zasedba lahko konkurenčna vsakomur v drugoligaški konkurenci.

Znan pa je tudi že razpored prijateljskih, pravzaprav pripravljalnih srečanj pred novo sezono. Prvi vrhunec bo že to soboto, ko se bosta na ajdovskem stadionu pomerila večna rivala, Primorje in Gorica. Sledijo tekme proti Taboru iz Sežane, Kopru, Adrii iz Mirna, nato pa nogometna poslastica, ki jo bo moč spremljati v kraju Aurozno, ki leži v italijanskih Dolomitih. 21. julija se bodo tam ajdovski nogometaši pomerili z dvakratnimi zmagovalci Serie A, rimskim Laziem. Slednji bodo tam na pripravah, za Ajdovce pa bo to izjemna priložnost se pomeriti z enim izmed velikanov evropskega nogometa. Bo Ciru Immobileju uspelo zatresti ajdovsko mrežo? Vabljeni, da se to prepričate v živo.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon