Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Učenci OŠ Dobravlje uspešni v Veliki Nedelji

V začetku junija so se učenci Osnovne šole Dobravlje pod vodstvom učitelja Stanka Čuferja in učiteljice Danice Krapež odpravili na ARG tekmovanje v Veliko Nedeljo. Le enkrat letno poteka tekmovanje samo za pionirje v okviru tekmovanja modelarjev in radioamaterjev Slovenije, zato se na to srečanje še posebej pripravijo.

Prvi izziv je bil že v soboto vstati pred šesto uro, saj je tekmovanje potekalo na drugem koncu Slovenije. Pot so si krajšali s pripovedovanjem vicev, ki se jim je še učitelj nasmejal. Kmalu po deveti uri se je okrog šole zbrala množica ljubiteljev tehnike. Tako so lahko občudovali ladjice, zmaje, čolne, avtomobilčke, rakete, letala in še marsikaj. Pa tudi samo so komu razložili, kaj bomo počeli z nenavadnimi sprejemniki.

Organizator nam je pripravil precej zapleteno tekmo. Teren je bil zaraščen, strm in od nevihte razmočen. Med potjo ima tekmovalec tudi nepredvidena srečanja z živalmi in tudi kakšnim domačinom, ki te začudeno gleda. Vseeno so prav vsi srečno prišli do cilja in poleg odkritih lisic pobrali še kakšnega klopa. Najhitrejši je bil Matej Bratož, uspešno pa so nastopili tudi Matija Bovcon, Mark Remec, Klara Mahkovec, Lara Furlan in Blaž Medvešček.

Na tekmovanju so bili tako kot vedno lepo preskrbljeni s hrano in pijačo. Po tekmi je sledila podelitev medalj in priznanj ter kosilo, nato pa so se že odpravili proti domu. Na poti so se ustavili še na Trojanah, kjer so si privoščili krofe (za domov) in sladoled. Ker so nato naleteli na zastoje v prometu, so domov šli po stari cest čez Hrušico. Postanek so naredili tudi na rimskem obzidju na Hrušici in na razgledni točki pod Srnjakom. Bil je naporen, vendar poučen in nepozaben dan.

 

* Vir in fotografija: Klara Mahkovec, učenka OŠ Dobravlje

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #izobraževanje, #šolstvo, #Dobravlje

Kolofon