Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Strokovni aktiv Ljudske univerze Ajdovščina za nadaljnji razvoj izobraževanja odraslih

V juniju se je odvilo srečanje strokovnega aktiva Ljudske univerze Ajdovščina, pod vodstvom direktorice Eva Mermolja, ki je vsem predstavila naše aktivnosti preteklega leta ter obete za prihodnost. Da bi se vsi (še) bolje spoznali, je poskrbela sodelavka Helena Furlan s simpatično igro. Ja, treh stvari ne smemo nikdar v življenju prekiniti: se smejati, se igrati in se izobraževati.

Glavna dejavnost Ljudske univerze Ajdovščina, je izobraževanje odraslih. Sodelujemo tako lokalno, kot tudi regijsko in mednarodno ter gradimo na treh stebrih in sicer na ljudeh, na gospodarstvu in na skupnosti. Naš izziv pa je vedno bil in vedno bo znanje udeležencev. Zbrali smo se prav zato, da preverimo kaj lahko storimo za razvoj izobraževanja odraslih.

14 zaposlenih in več kot 50 zunanjih sodelavcev, vsako leto izvede skupaj s številnimi partnerji, društvi, krajevnimi skupnostmi, podjetji in institucijami preko 500 tečajev ter izobraževanj. To pomeni, da zadovoljimo željam in potrebam več kot 3000 udeležencev letno. Veliko programov je po meri naročnika.

Smo dolgoletni partnerji Zavoda RS za zaposlovanje, s katerim izvajamo različne računalniške in jezikovne tečaje ter brezposelnim pomagamo pridobiti poklicna znanja za zaposlitev. Ponujamo informiranje in svetovanje vsem, ki si tega želijo oz. to potrebujejo. Izvajamo tudi več nacionalnih poklicnih kvalifikacij, ki omogočajo hitro potrditev na različne načine pridobljenih znanj. Tako se zainteresirani lahko hitro zaposli ali samozaposli. V ponudbi so Socialni oskrbovalec na domu, Zeliščar pridelovalec, Predelovalec sadja na tradicionalen način, Izdelovalec kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način, Pomočnik kuharja ali natakarja. Novost je Upravljalec mobilnih dvigal, ki je nastal kot odziv na potrebe obrtnikov.

Ljudska 2

Izvajamo tudi tečaje slovenščine in izpite na ravni A1 in A2-B1 ter priprave na izpit.

Sodelujemo pri različnih projektih, kot sta npr. LAS in Erasmus, pripravljamo Tedne vseživljenjskega učenja in Parado učenja … Podjetjem nudimo celovito podporo pri razvoju kadrov in izobraževanja, v okviru blagovne znamke Korak.

Naš PUM-O je prejel priznanje za 20 let delovanja. V njem tri mentorice pomagajo mladim, od 15 do 26 let, uspešno dokončati šolo oz. se zaposliti in postati samostojni.

Na tem mestu bi povabili vse, ki imate kakršnokoli znanje ali spretnost, ki bi jo želeli deliti z drugimi in mislite, da bi še komu lahko prišla prav, da se nam pridružite. Veseli vas bomo. Pišite nam na info@lu-ajdovscina.si.

 

* Vir in fotografije: Ljudska univerza Ajdovščina

 

Ljudska univerza Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #izobraževanje, #LjudskaUniverzaAjdovščina

Kolofon