Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Otroci ustvarjali in spoznavali industrijsko dediščino Ajdovščine

Zavod za šport Ajdovščina in Ljudska univerza Ajdovščina že dva tedna sodelujeta pri poletnih aktivnostih otrok, ki so v športnih kampih. V naslednjih petih počitniških tednih jih čaka še petnajst delavnic in otroci bodo z ustvarjanjem opozorili še na druga podjetja v Ajdovščini ter na industrijske obrate iz bogate industrijske dediščine Ajdovščine. Nato pa sledi InCastra, dan ajdovske industrije in podjetništva.

Z likovnim ustvarjanjem so opozorili na podjetja v današnji Ajdovščini ter na industrijske obrate iz bogate industrijske dediščine Ajdovščine. Izvedeli so veliko novega. Presenetilo jih je, da marsikateri otrok bolj pozna trgovine kot pa imena podjetij in kaj točno izdelujejo.

Najprej so risali na temo Pekarstvo in Živilstvo. V prvem julijskem tednu pa so spoznavali gradbeništvo, izdelavo papirja, tekstila in industrijskih oblačil. Vmes pa je nastal še kakšen izdelek na temo športa. Vse izdelke bodo jeseni predstavili na razstavi.

Ljudska 2022

V naslednjih štirih počitniških tednih jih čaka še 12 delavnic. Med vsemi sodelujočimi, ki bodo poleti skupaj šest tednov risali na Ljudski univerzi Ajdovščina, bodo konec avgusta večkrat žrebali za različne uporabne nagrade. Tik pred InCastro pa se bo nekdo razveselil glavne nagrade – poleta z letalom na Incastri. O nagradah bodo izžrebani pravočasno obveščeni.

Ljudska 2022

Če bi tudi vi, vaše podjetje, želeli sodelovati pri dogodku Incastra pravočasno pokličite/pišite na: 05 366 47 50, 041 437 785, info@lu-ajdovscina.si

Vsi lepo vabljeni na InCastro.  

 

* Vir in fotografije: Ljudska univerza Ajdovščina

 

Ljudska univerza Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #izobraževanje, #poletje, #InCastra, #LjudskaUniverzaAjdovščina

Kolofon