Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tim Rovtar nastopil na EP v Belgiji

Prejšnji vikend je v belgijskem Desslu potekalo evropsko prvenstvo v kolesarski disciplini BMX Race. Tja se je odpravila kar številčna slovenska zasedba, Ajdovščina pa je imela svojega predstavnika v Timu Rovtarju, članu Črnega trna, ki je nastopil v kategoriji dečkov starih 16 let.

Belgija je bila prizorišče letošnjega evropskega prvenstva najboljših BMX Race tekmovalcev. Proga v Desslu je slovenski ekipi precej nepoznana, kljub vsemu pa so na Kolesarski zvezi Slovenije lahko zadovoljni z doseženim. Za čim višje uvrstitve se je potegovalo osem slovenskih tekmovalcev in dve tekmovalki. Da so se Slovenci domov vrnili s kolajno gre zasluga 12. letnemu Joštu Ložarju, ki mu je uspelo osvojiti bron.

Tim Rovtar

Barve Slovenije je zastopal tudi Tim Rovtar iz ajdovskega Črnega trna. V kategoriji 16 let je bilo na startu 86 tekmovalcev. Tim je v motih dosegel sedmo in dve četrti mesti ter se uvrstil v osmino finala. Tam je v cilj prišel šesti in se ni uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Na koncu je Rovtar zasedel 36. mesto.

 

* Vir: MTB.SI

* Fotografije: Simon Stojko Falk

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon