Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Od poklicnih usposabljanj do septembrske InCastre

Ljudska univerza Ajdovščina odraslim že več desetletij ponuja različna poklicna znanja za hitro (pre)zaposlitev. Še do pred nekaj leti smo izvajali programe Kuhar, Natakar, Ekonomski, Strojni ali Gostinski tehnik. Zadnjih deset let izvajamo neformalna poklicna usposabljanja in formalne postopke za pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij.

V juliju so certifikat pridobile socialne oskrbovalke. V septembru bo potekal postopek za NPK Zeliščar pridelovalec. Veselimo se, ker pričakujemo, da bo nekdo izmed kandidatov postal 100-ti na tem področju, na Ljudski univerzi Ajdovščina .

Za jeseni napovedujemo še NPK Upravljalec/Upravljalka strojev v proizvodnji, ki postaja iskan poklic prihodnosti.  Pridružite se nam na usposabljanju, kjer pridobite znanja in izkušnje, potrebne za upravljanje strojev v proizvodnji podjetij, ki delujejo na področjih metalurgije, strojništva, kovinarstva ali živilstva, lesne, avtomobilske, plastične in steklarske industrije.  

Ljudska 2022

Vabimo vas  k vpisu v usposabljanje za pridobitev NPK Upravljalec mobilnih dvigal. Znanja dviganja, nakladanja, razkladanja, nameščanja ter postavljanja različnih vrst konstrukcij ali težkih bremen, upravljanja avtodvigal in avtožerjavov s teleskopsko dvižno napravo so iskana.

V ponudbi so še programi Izdelovalec kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način, Predelovalec sadja na tradicionalen način, Pomočnik kuharja, Pomočnik natakarja, Osnove suhomontažne gradnje, Skladiščnik in Viličarist. Več na www.lu-ajdovscina.si.

O različnih poklicih in kaj potrebujejo podjetja v okolju, boste lahko izvedeli tudi na InCastri, na dnevu ajdovske industrije (petek, 16. in sobota, 17. september). Po lanski (izjemoma virtualni) InCastri se spet dobimo v živo na letališču ali v različnih podjetjih.  Obeležili bomo prvih pet let InCastre.

Ljudska 2022

Med počitnicami na Ljudski univerzi Ajdovščina gostimo otroke, udeležence poletnih aktivnosti Zavoda za šport Ajdovščina. Tudi oni razmišljajo o svojem poklicu in likovno ustvarjajo na temo Industrijska dediščina Ajdovščine. Vse izdelke bomo jeseni predstavili na razstavi in konec avgusta bomo večkrat žrebali za različne uporabne nagrade. Tik pred InCastro pa se bo nekdo razveselil glavne nagrade – poleta z letalom na Incastri.

Ljudska 2022

Za vse informacije in če bi tudi vi, vaše podjetje, želeli sodelovati pri dogodku InCastra pravočasno pokličite/pišite na:  05 366 47 50, 041 437 785, info@lu-ajdovscina.si

Vsi lepo vabljeni na InCastro.  

 

* Vir in fotografije: Ljudska univerza Ajdovščina

 

Ljudska univerza Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #izobraževanje, #poletje, #InCastra, #počitnice, #LjudskaUniverzaAjdovščina

Kolofon