Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Festival »Dojiva se« znova na sporedu tudi v Ajdovščini

Drage nosečke, mamice, očki in vaši mali zakladki, vabimo vas na dogodek čisto posebne sorte – Festival Dojiva se 2022. Na sporedu v Ajdovščini, v senci parka v Palah (ob MKC Hiša mladih Ajdovščina). Rezervirajte si soboto, 6. avgusta 2022 med 9.00 in 12.00 za sproščeno druženje, klepet in izmenjavo izkušenj in izzivov starševstva.

Drage nosečke, mamice, družinice iz Vipavske doline in Goriške, soboto, 6.8.2022 od 9h do 12h si v svoj koledar označite kot "zasedeno" in pridem(o) na Festival DOJIVA SE 2022 Ajdovščina , v senco parka v Palah, ob MKC Hiša Mladih Ajdovščina. Prepričane smo, da si ne želite zamuditi te odlične priložnosti za medsebojno sproščeno druženje, klepet in izmenjavo izkušenj in izzivov starševstva. Dovolite si (vsaj) ta dan preko delitve svojih unikatnih izkušenj biti podpora in jo na drugi strani tudi dobiti, dovolite si doživeti izkušnjo »žive knjižnice«. Vsaj kakšnega od izzivov, s katerimi se soočate ve(i) ali vaši otročki, pa vam bosta preko pogovora in vaših vprašanj poskušali osvetliti z znanjem in izkušnjami »oboroženi« gostji Festivala. Vprašanja lahko na organizatorki naslovite že pred soboto preko sporočila na uradni strani dogodka. Naj ju na kratko predstavimo.

Alja Maurič mamica, naturopatinja, ustanoviteljica naturopatskega studia Bodibalans , iridiologinja, certificirana izvajalka aurikuloterapije, prehranska svetovalka, inštruktorica fitnes vadbe. Naj naštejemo le nekatere od tem, kjer vas Alja lahko podpre s koristnimi nasveti in informacijami iz naturopatskega vidika o prehrani med dojenjem in po porodu, uvajanju goste hrane, mastitisu, soor-u, izraščanju zobkov, krčih, težavah s kožo, nosečniških bolečinah v križu, ramenih itn.

Tanja Starc – iz Bosonogci, zdrav razvoj otrok in družine ,mama treh otrok, socialna antropologinja in kulturologinja ter praktik pedokinetike, razvojnega koncepta, ki ga skozi teorijo in prakso utemeljuje avtorica Andreja Semolič. Pedokinetika® je veda o razvoju, ki uči, kako otroka negovati in spremljati v razvoju skladno z organskimi zakoni, ki gradijo avtentično osebnost. Kako torej podpremo življenjsko silo v otroku, da bi v čim večji meri izkoristili svoj razvojni potencial? Če vas zanima več, vabljeni, da se s Tanjo spoznate na festivalu.

Da bo še več vprašanj našlo svoje obsežne in strokovne odgovore, pa bo poskrbel tudi letošnji vodnik Zaupam si 2022, zato si svojega čim prej rezervirajte na www.festival-dojiva.se in na vas bo počakal v Ajdovščini. Na vas bodo počakali tudi zvitki z afirmacijami, ki vas bodo podprli v najtežjih trenutkih, našli pa vas bodo tudi ves teden pred tem na izbranih lokacijah, in sicer v Novi Gorici: Trgovina Pufeta, Humanitarno drustvo Kid, Naturopatski studio BodiBALANS, Splendid bar, Kava Bar Vogal ter v Ajdovščini: Bambola - Sladoledni vrt, Cukr, Slaščičarna Ajdovščina - hiša slaščic, Kavarna Ave.

Tako Goriška knjižnica Franceta Bevka kot Lavričeva knjižnica Ajdovščina bosta prijazno poskrbeli da bodo v tednu dojenja (1. do 7. avgust) na njunih policah izpostavljene knjige, iz katerih lahko črpate dragocena znanja o nosečnosti, porodu, dojenju, starševstvu in tudi pri njih najdete zvitke s pozitivnimi mislimi.

Ste za to, da izzovete še svojo ustvarjalnost in ročne spretnosti in si s pomočjo nekaj napotkov ustvarite festivalsko »razturam« zapestnico, v spomin in vedno znova opomin, da vam gre najboljše, kot v danem trenutku lahko gre ter, da si zaupate! Seveda se bodo fajnsko imeli tudi najmlajši udeleženci, za katere bo na razpolago otroško- ustvarjalni kotiček, kjer se bodo lahko poigrali, poveselili z milnimi mehurčki, ustvarjali s kredami in barvicami.

In še, v letošnji dogodek želimo vpeljati tudi kanček koncepta ponovne uporabe. Na kakšen način? Poimenovale smo ga »Mamin daj naprej« in pomeni sledeče – v kolikor imate doma nosečniške ali dojiljske potrebščine, ki jih ne potrebujete več, a so še vedno odlično ohranjene, npr. (spodnje) majice ali nedrčke za dojenje, blazine za dojenje, pralne prsne blazinice itn., in jih želite zamenjati za drug izdelek ali podariti naprej, te prinesite s seboj. Skupaj bomo poskrbele, da bo tisto, česar ne potrebujete več, za nekoga drugega pomenilo ravno tisto, kar novega starega potrebuje. Hkrati se zavezujemo, da bomo morebitne podarjene in nerazdeljene potrebščine s pomočjo ustrezne institucije (npr. varne hiše) podarile mamici(am) v stiski.

Poskrbele bomo, da bo dogodek ostal zabeležen v fotografiji, lahko pa boste kak sebek ali dva »odškljocale« v našem foto kotičku. Vreme bo, zato piknik odejo in voljo za druženje s seboj in se vidimo!

 

Organizatorki: Valentina Valenčič Mihelj in Emelina Vidrih

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #izobraževanje

Kolofon