Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pobeglo povzročiteljico nesreče policisti izsledili pri Žapužah

Kar pestri dnevi so za ajdovskimi policisti, reševalci in gasilci. Tako so se danes ponoči ukvarjali tudi z nevsakdanjo prometno nesrečo, ki se je zgodila na hitri cesti, pri naselju Zemono. Pomagali so še pri padcu kolesarja, iz prometa so izločili voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, posredovali pa so tudi pri kraji štirih bal sena.

1. avgusta ob 23.04, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije  v Vipavi z udeležbo voznika osebnega vozila. Na kraju je bilo z ogledom kraja prometne nesreče in z zbranimi obvestili ugotovljeno, da je voznik peljal po regionalni cesti v omenjenem naselju, in sicer iz smeri izvoza hitre ceste v smeri Vipave. Med vožnjo na omenjeni relaciji voznik ni  vozil po desnem smernem vozišču in je zapeljal na nasprotno vozišče ter se zaletel v varnostno ograjo. Policistom PP Ajdovščina so na kraju nezgode pomoč  nudili gasilci GRC Ajdovščina. 

Policisti PP Ajdovščina so 2. avgusta pozno popoldne, na območju naselja Brje obravnavali tatvino goriva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zadnjih dneh pristopil do lope ob eni od tamkajšnjih stanovanjskih  hiš in iz rezervoarja kmetijskega traktorja in drugih plastičnih kant v objektu iztočil slabih 200 litrov goriva. S tem nezakonitim ravnanjem je nepridiprav oškodovancu povzročil za približno 250  evrov  materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

2.  avgusta ob 17.39, so  policisti prejeli prijavo o ženski, ki je v neposredni bližini večjega trgovskega centra na območju Nove Gorice prosjačila za denar in pri tem nadlegovala predvsem starejše ljudi. Prav tako se je omenjena oseba pretvarjala, da je gluhonema. Nedolgo zatem so prejeli ponovno prijavo, da ženska (najverjetneje gre za isto osebo) prosjači za denar tudi pred večjim trgovskim centrom na območju Ajdovščine. Omenjena oseba ni bila izsledena.

3. avgusta popoldne, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I.  kategorije na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Razdrtim z udeležbo dveh tujih tovornih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 19–letni voznik (začetnik) tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan Hrvaške, vozil po omenjeni hitri cesti iz Vipave  proti naselju Razdrto. Med vožnjo na omenjeni  relaciji po klancu navzgor je bilo tam zaradi okvare na voznem pasu pred njim ustavljeno tovorno vozilo, italijanskih registrskih številk (vozil ga je 41-letni italijanski voznik), s prižganimi vsemi utripalkami, za ustavljenim  italijanskim  tovornim vozilo pa je bil na sredini voznega pasu postavljen varnostni trikotnik. Prej omenjeni mlajši hrvaški voznik tovornega vozila s polpriklopnikom je zaradi neprilagojene hitrosti najprej povozil varnostni trikotnik na vozišču, nato pa trčil v zadnji levi del ustavljenega tovornega vozila. V prometni nesreči je na obeh tujih tovornih  vozilih nastala materialna škoda. Prometni policisti so hrvaškemu vozniku zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost) izdali plačilni nalog.

Policisti PP Ajdovščina so 3. avgusta popoldne, obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila na parkirišču v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznano vozilo poškodovalo oz. podrsalo osebno vozilo (poškodba zadnjega levega blatnika), ki je bilo parkirano na parkirišču v ulici Cesta 5. maja v Ajdovščini. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policiste OKC PU Nova Gorica so 3. avgusta ob 16.19, obvestili, da je neznanec v času od 29. julija letos do prijave kaznivega dejanja  Policiji na eni od parcel pod vasjo Plače odtujil štiri velike bale sena. Ajdovski policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva obravnavanega primera tatvine podali ustrezen ukrep.

4. avgusta ob 16.01, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Ajdovščini, kjer je s kolesom padel in se telesno poškodoval 41–letni kolesar. Poškodovanega kolesarja so kasneje zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici.

3. avgusta pozno zvečer, so policisti v Ajdovščini ustavili in kontrolirali mlajšega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti PP Ajdovščina so kršitelju vozilo skladno s prometno zakonodajo zasegli (po določilu 23. člena ZPrCP), zoper mlajšega voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Danes, 5. avgusta nekaj minut po polnoči, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije s pobegom na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Ajdovščino in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je voznica avtomobila peljala po hitri cesti iz Vipave proti Ajdovščini. Pri naselju Zemono jo je zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo z vozilom zaneslo v desno, kjer je trčila v varnostno ograjo, vozilo se je ustavilo izven vozišča približno 80 metrov  stran od prve točke trčenja. Po prihodu policistov, reševalcev in tamkajšnjih gasilcev voznice ni bilo na kraju nesreče in je bila kasneje izsledena na makadamski cesti pod naseljem Žapuže. V nadaljevanju postopka je bil mlajši voznici odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da  je vozila pod vplivom alkohola. Predvidoma lažje poškodovana povzročiteljica je bila kasneje odpeljana na dodatni pregled v šempetrsko bolnišnico. Zaradi odgovornosti za storitev več prekrškov Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, vožnja pod vplivom alkohola in pobeg s kraja prometne nezgode) bo zoper povzročiteljico podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina
Kolofon