Koledar dogodkov Vipavska dolina

<avg september 2020 okt>
po to sr če pe so ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Želim prejemati napovednik dogodkov:


3 - 4 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Razstava Lynx

Na ogled je IV. mednarodna razstava izbranih avtorjev mednarodnega natečaja Lynx 2019, na kateri sodelujejo avtorji v štirih kategorijah – slikarstvo, grafika, fotografija in digitalna umetnost.

Sam projekt je bil prepoznan kot pozitiven prispevek multikulturalnosti v našem širšem geografskem prostoru, zato je bil tudi podprt s strani Pokrajinskega Sveta pokrajine Furlanije Julijske krajine, Občine Trst in Občine Ajdovščina.

Pričujoča razstava je plod petletnega sodelovanja Lokarjeve galerije z Associazione Culturale il Sestante iz Trsta. Pred petimi leti je bila Lokarjeva galerija povabljena v to sodelovanje prav zaradi svoje mednarodne aktivnosti, saj je v zadnjih letih postala prostor srečevanja umetnosti in umetnikov iz celega sveta.

Mednarodna razstava sodobne umetnosti Lynx je prostor konfrontacije različnih kultur, slogov in generacij. Prav zaradi tega razloga je bila izbrana kot lokacija za tretjo v nizu letošnjih razstav Lokarjeva galerija, ki se je že dokazala kot povezovalni prostor med umetniki, ki ustvarjajo v različnih disciplinah in prihajajo iz vsega sveta. Lokarjeva galerija je pred kratkim gostila bienalno mednarodno razstavo akvarela Castra 2019, dogodek, ki ga je obiskalo več kot tisoč obiskovalcev.

Mednarodna žirija v sestavi: Anamarija Stibilj Šajn in Vladimir Bačič iz Slovenije, Dobromila Blaszczyk s Poljske, Ksenija Samardžija iz Srbije, Kateryna Timokhina iz Ukrajine, Flavio Lapenna iz Francije, Michael Banks iz Velike Britanije ter Elodie Lebigre, Barbara Bellinati, Guido Folco, Alessandro Paron in Franco Cersicola iz Italije, je v vsaki kategoriji nagradila najboljšega avtorja, posebna nagrada pa je bila rezervirana za umetnike, mlajše od triindvajset let.

Svečana otvoritev Lynx 2019 je bila 6. oktobra v Muzeju Revoltella v Trstu, sama razstava pa je bila postavljena v Tivarnella Art v Trstu od 6. do 27. oktobra, druga razstava je bila od 9. do 23. novembra v Museo Internazionale Italia Arte v Torinu in zadnja v nizu treh razstav bo od 30. novembra do 14. decembra v Lokarjevi galeriji v Ajdovščini.

Lepo vabljeni.

Kolofon