Koledar dogodkov Vipavska dolina

<dec januar 2021 feb>
po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Želim prejemati napovednik dogodkov:


9 + 0 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Pilonov počitniški kovček

Ponedeljek, 29. junij
Naslikajmo glasbo

Med razstavljenimi deli na občasni razstavi bomo poiskali tista, ki nas bodo poklicala s svojo melodijo ter zanje našli primerno glasbo. Svoja doživetja naslikanega in poslušanega bomo nato z barvo prenesli na platna. Na sprehodu po mestu si bomo nato dovolili, da nas zapeljejo zvoki – njihove avtorje bomo poustvarili kar na tla, v risbi z barvnimi kredami.

Torek, 30. junij
Kiparimo

Tokratni izziv nam bo kiparjenje. Iz različnih materialov bomo ustvarjali oble kipe in reliefe ter se poigrali z oblikovanjem nakita in dekorativnih predmetov, ki jih bomo tudi pobarvali. Izbor nastalega nam bo služil za izdelavo svojega mobila.

Sreda, 1. julij
Poletna pokrajina

Sredina delavnica bo v znamenju motiva krajine in vedute, ki si ju bomo ogledali med slikami na stenah galerije. Zamišljeno poletno pokrajino bomo naslikali z akvarelnimi barvami, nato pa jo prenesli še na razglednico – nastalo umetnino bomo lahko tako poslali na naslov nekoga, ki nam je prav posebej pri srcu.

Četrtek, 2. julij
Morje, morje

Na četrtkovi delavnici se bomo spraševali o tem, kaj nam pomeni morje in kakšne (ob)morske dogodivščine smo že doživeli. Na razstavljenih slikah bomo poiskali tiste, na katerih se tak motiv pojavi, svoje vtise in razmišljanja o morju pa upodobili v tehniki frotaža. V okvir, ki ga bomo ob izteku ustvarjalnice okrasili z morskimi školjkami, bomo lahko doma vstavili svojo najljubšo fotografijo.

Petek, 3. julij
Izmišljamo, domišljamo …

Navdih za ustvarjanje bomo na petkovi delavnici poiskali kar pri Mišku Venču, galerijski maskoti pedagoškega programa, ki je nedavno postal tudi lutka. Domislili bomo zgodbice o Venču, jih ilustrirali, na koncu pa te narisane pripovedi poskušali tudi odigrati.

Cena sklopa 5 delavnic: 22 €

Cena posamične delavnice: 5 €

V ceno je vključen ustvarjalni material ter dopoldanska suha malica s pijačo. Delavnice so primerne za otroke od 5 let naprej. Program delavnic posameznega dne bodo prilagodili vremenskim razmeram. Prijave sprejemajo do petka, 26. junija 2020, v Pilonovi galeriji v Ajdovščini ali na e-mail naslovu pilonova.galerija@siol.net, lahko pa tudi pokličete na 05 368 91 77.

 

Kolofon