Koledar dogodkov Vipavska dolina

<jul avgust 2020 sep>
po to sr če pe so ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Želim prejemati napovednik dogodkov:


3 - 8 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Pilonov počitniški kovček (2. termin)

Ponedeljek, 6. julij
Naslikajmo glasbo
Med razstavljenimi deli na občasni razstavi boste poiskali tista, ki nas bodo poklicala s svojo melodijo ter zanje našli primerno glasbo. Svoja doživetja naslikanega in poslušanega boste nato z barvo prenesli na platna. Na sprehodu po mestu si boste nato dovolili, da nas zapeljejo zvoki – njihove "avtorje" boste poustvarili kar na tla, v risbi z barvnimi kredami.

Torek, 7. julij
Kiparimo
Tokratni izziv Vam bo kiparjenje. Iz različnih materialov boste ustvarjali oble kipe in reliefe ter se poigrali z oblikovanjem nakita in dekorativnih predmetov, ki jih boste tudi pobarvali. Izbor nastalega Vam bo služil za izdelavo svojega mobila.

Sreda, 8. julij
Poletna pokrajina
Sredina delavnica bo v znamenju motiva krajine in vedute, ki si ju boste ogledali med slikami na stenah galerije. Zamišljeno poletno pokrajino boste naslikali z akvarelnimi barvami, nato pa jo prenesli še na razglednico – nastalo umetnino boste lahko tako poslali na naslov nekoga, ki nam je prav posebej pri srcu.

Četrtek, 9. julij
Morje, morje
Na četrtkovi delavnici se boste spraševali o tem, kaj nam pomeni morje in kakšne (ob)morske dogodivščine ste že doživeli. Na razstavljenih slikah boste poiskali tiste, na katerih se tak motiv pojavi, svoje vtise in razmišljanja o morju pa upodobili v tehniki frotaža. V okvir, ki ga boste ob izteku ustvarjalnice okrasili z morskimi školjkami, boste lahko doma vstavili svojo najljubšo fotografijo.

Petek, 10. julij
Izmišljamo, domišljamo …
Navdih za ustvarjanje boste na petkovi delavnici poiskali kar pri Mišku Venču, galerijski maskoti pedagoškega programa, ki je nedavno postal tudi lutka. Domislili si boste zgodbice o Venču, jih ilustrirali, na koncu pa te narisane pripovedi poskušali tudi odigrati.

Delavnice vodi Tanja Cigoj, višja kustosinja pedagoginja.

Cena sklopa 5 delavnic: 22 €
Cena posamične delavnice: 5 €

V ceno je vključen ustvarjalni material ter dopoldanska suha malica s pijačo. Delavnice so primerne za otroke od 5 let naprej. Program delavnic posameznega dne bodo prilagodili vremenskim razmeram.

Zgibanka s prijavnico

Prijave sprejemajo do petka, 3. julija 2020, v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, Prešernova 3, ali na e-mail naslovu pilonova.galerija@siol.net, lahko pa tudi pokličete na 05 368 91 77.

Kolofon