Koledar dogodkov Vipavska dolina

<apr maj 2018 jun>
po to sr če pe so ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Želim prejemati napovednik dogodkov:


2 - 9 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske

Nedelja, 13. maj:
– 14.00–21.30: degustacije več kot 100 vin 45 vinarjev Vipavske doline in gostujočih vinarjev z južne Štajerske (Avstrija)
– 14.00–21.30: vipavska tržnica (siri, med, pecivo, olja, mesnine idr.)
– 17.00–18.00: da ne bi pozabili ... na bleke z orehi (Društvo gospodinj Planina pri Ajdovščini)
– 18.30: predstavitev betonskih sodov kot novosti v kleti (Primož Lavrenčič, Posestvo Burja)
– skupina Kontrabant

Ponedeljek, 14. maj:
– 15.00–21.00: degustacije vin 45 vinarjev Vipavske doline in gostujočih vinarjev z južne Štajerske (Avstrija)
– 15.00–21.00: vipavska tržnica (siri, med, pecivo, olja, mesnine idr.)
– 17.00–19.00: bogastvo okusov: vinarjem se pridružijo izbrani vrhunski kulinarični mojstri in pokažejo, kako je mogoče najbolje spojiti hrano in vino. Tokrat se jih bo predstavilo 18 iz različnih koncev Slovenije. Sodelujejo: Gostilna Podfarovž, Turistična kmetija Arkade, Gostilna Repovž, Kmetija Tomažič, Kendov Dvorec, Hotel & Restaurant Kukuriku, Restavracija Tiffany – Hotel in casino Park, Pigal Gold Club, Ošterija Žogica, Vila Podvin, Restavracija Grad Kromberk, Penzion Sinji vrh, Domačija Lisjak 1956, Smrekarjeva domačija, Turistična kmetija Saksida, Špacapanova hiša, Kmečki turizem Malovščevo in Gostilna Tratnik.
– 19.00: predstavitev betonskih sodov kot novosti v kleti (Primož Lavrenčič, Posestvo Burja)

Oba dneva bo festivalske jedi pripravljal tudi mojster Tomaž Kavčič. Privoščili si boste lahko joto s planinsko repo tropinko in z vipavsko klobaso, pršut, pečen v testu, hrenov premaz, domač kruh, hišne njoke s panceto in s šparglji, »riž ne riž«, dimljeno vipavsko postrv in gomoljno zeleno z zelenjavo v prahu ali brioš z odojkom v družbi gorčice, janeža, rdečega vina in majoneze iz vipavskega oljčnega olja. Zadnji dve jedi, »riž ne riž« in brioš z odojkom, bo Tomaž predstavljal in pripravljal neposredno pred gosti, zatorej bo tudi ta kulinarični del prava paša za oči.

Vstopnina: 20 €, kavcija za kozarec: 5 €.

Parkiranje je omogočeno v Vipavi pri vojašnici, od koder bo zagotovljen brezplačni prevoz na dvorec Zemono in nazaj.

Kolofon