Koledar dogodkov Vipavska dolina

<apr maj 2018 jun>
po to sr če pe so ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Želim prejemati napovednik dogodkov:


7 - 0 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Ajdovščina v maju 2018

Sobota, 26. maj od 8.00 dalje – Grajsko obzidje: Indijanska sobota in Dan mladih
Celodnevni otroški program pod okriljem animacijske skupine FulDoro, ki poskrbi, da otroška domišljija oživi. Postavili bodo pravo indijansko vas, ustvarili glasbene inštrumente, indijanske perjanice in lovilce sanj. Za prave indijance bo poskrbela tudi delavnica s poslikavo obraza in bleščečimi tatuji, ki jih ni nikoli preveč. Otroci bodo sestavili svojo glasbeno točko, skupaj zarajali in zaplesali. Vsak otrok bo svoj izdelek lahko odnesel domov. V športnem kotičku pa se bodo otroci lahko podali na športno dogodivščino. Njihovo spretnost, moč in agilnost bodo lahko preizkusili na poligonu, primernemu za otroke od 3–10 let. Vsak otrok bo prejel tudi simbolično nagrado za sodelovanje.

Po zaključku otroškega programa pa sledi Dan mladih pod okriljem Mladinskega sveta Ajdovščina z namenom združevanja, povezovanja in vključevanja mladih med 15. in 29. letom starosti. Mladi se bodo lahko ob kavici družili z ajdovskim županom, ga povprašali o strategiji za mlade in mu podali svoje predloge, kritike, pohvale ter ideje o dogajanju v naši občini. V lounge roomu se bodo predstavile mladinske organizacije in obiskovalcem predstavile svoje dejavnosti.

Sobota, 26. maj od 21.00 dalje – Športni park Pale: koncert skupin Zablujena generacija, Mi2 in Tabu
Koncert skupin Zabljuena generacija (ob 21.00), Mi2 (ob 22.10) in Tabu (ob 00.00) – nepozabno bo! Vstopnice v predprodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih po 8 €, na dan koncerta bo vstopnina 10 €.

Nedelja, 27. maj od 8.00 dalje – Grajsko obzidje: Pravljična nedelja
Nedeljsko druženje z otroki bo pravljično in čarobno, saj se bodo znašli v svetu super junakov in pravljic, kjer ne bo manjkalo gusarjev, princesk ... V ustvarjalnem kotičku si bodo otroci izdelali svojo poljubno masko ali krono, ves čas pa jih bo zabaval klovn Bine, ki bo otroki izdeloval figurice iz balonov.
Animirana ustvarjalna delavnica Pravljilutkice otroke vzpodbuja h kreativnosti – otroci bodo ustvarili svoje lutke, določili naslov ter zgodbo, glavne like ter skupaj uprizorili svojo lutkovno predstavo, ki bo vsekakor unikatna, magična in neponovljiva.
Za zaključek otroškega programa pa si bodo ogledali otroško predstavo Tačke na patrulji, ki govori o prijateljstvu, pogumu in vzajemni pomoči. Lepo vabljeni vsi otroci in otroci po srcu.

Nedelja, 27. maj od 17.00 dalje – Grajsko obzidje: glasbeni nastop Dejan Vunjak in Brendijeve barabe
Zabava za vse generacije brez vstopnine! Lepo vabljeni! Vstop prost.

Oba dneva bo v grajskem obzidju tudi sejem lokalnih izdelkov, pridelkov in produktov pridnih domačih rok ter mini otroški zabaviščni park.

Kolofon