Koledar dogodkov Vipavska dolina

<avg september 2018 okt>
po to sr če pe so ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Želim prejemati napovednik dogodkov:


4 - 9 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

10. jesenski pohod po Dolu gor in dol – brezna

Zbor pohodnikov bo med 8.00 in 9.00 v Športnem parku Tiha Dolina. Prostovoljni prispevek je 5 € (v ceni prispevka je vključen topel obrok hrane in pijača (kozarec soka ali vina). Pričetek pohoda bo ob 9.00. Pot je lahka in nezahtevna, skupne zmerne hoje bo od 5 do 6 ur.

Na planoti je veliko znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati, zato bo letošnji pohod posvečen breznom, ki jih tod ne manjka in je vsako po svoje zanimivo in vredno ogleda.

Pri vodenju pohoda bosta priskočila na pomoč jamarja iz Jamarskega društva Danilo Remškar iz Ajdovščine. Vodič bo predsednik jamarskega društva Božo Remškar, pri vodenju mu bo pomagal poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Ajdovščina, Igor Benko.

Pohod se bo kot vedno pričel v Tihi Dolini in se nadaljeval po cesti proti Kozji steni. Po dobrem kilometru hoje boste zavili kakšnih 200 metrov navkreber in si ogledali prvo brezno, Medvedovo jamo, se vrnili nazaj na cesto ter nadaljevali naprej proti Piščančjemu breznu. Nato sledi brezno pred Kozjo steno ter ledenico v Kozji steni.

Tu se cesta konča in pohod boste nadaljevali po stezi na Kozjo steno. Od tu naprej pa po lovski poti mimo Belih sten do brezen Bela Griža do Žanove štirne na vrh Sorteža, kjer bo najvišja točka našega pohoda. Od tod je ob lepem vremenu lep razgled po Vipavski dolini, čez Kras in vse tja do morja.

Po kratkem počitku se boste začeli spuščati proti gozdni cesti, ki vas bo pripeljala do Ledenice na Dolu. V Tihi dolini vas bo čakal zaslužen topel obrok hrane in pijače.

V primeru slabe vremenske napovedi bo pohod odpovedan.

Kolofon