Koledar dogodkov Vipavska dolina

<sep oktober 2018 nov>
po to sr če pe so ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Želim prejemati napovednik dogodkov:


8 + 0 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Jesenska MTB avantura po Vipavski dolini

MTBVV – MTB Avantura po Vipavski dolini (1300 m) – IZPITNA TURA ZA TKV1

TRAJANJE: štart ob 8.30, povratek predvidoma med 14.00 in 15.00.

DOLŽINA: 44 km.

Sled: www.gpsies.com/map.do?fileId=ncqebfnkgvvfvzeo.

VIŠINSKA RAZLIKA: približno 1300 m.

TEŽAVNOST: V3 (mestoma do V4), spust do S4. Vozite po makadamu, kolovozih ter enoslednicah.

OPREMA: tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami (obvezno vsaj prednje vzmetenje), zaščitna oprema (kolesarska čelada, rokavice, očala), oprema kolesarja (športna oblačila z rezervno majico, zadostna količina hrane in pijače), rezervna zračnica primerna kolesu, orodje, tlačilka.

KRATEK OPIS:
start MTBVV ture je v športnem parku Pale (Hiša mladih). Proga gre sprva skozi center Ajdovščine in nato nadaljuje po ravninskih makadamih do Brij, kjer se povzpnete na štart čudovitega Pahor Traila, enoslednice, ki jo je pomagal graditi predsednik Borut Pahor. Po adrenalinskem, vendar nezahtevnem spustu, pozdravite Vipavo, jo prečkate in odkolesarite proti Batujam. Avtocesto prečkate po nadvozu ter se sprva po kolovozu, nato pa utrjenem makadamu vzpnete v kraljestvo Čavna. Sprva vas po 600 m konstantnega vzpona pozdravi Kucelj, nato pa prečite pobočje s čudovitimi razgledi na Vipavsko dolino, do Čavna. Pod znamenitimi tuneli se priključite na najlepšo cesto v Sloveniji in prikolesarite na Predmejo. Po začetnih ravinskih asfaltnih metrih vas pričaka štart v kraljestvo vipavskih enoslednic. Sprva začnete po Resljevi poti, ki je tudi uradna STKP, nato se nižje spodaj priključite Goba trailu in po njej uživate do nove »single« – Balinišče, ki nas pripelje na asfaltno cestno Gorenje–izvir Hublja. Polne vtisov vas za konec ture pričaka še ena mojstrovina ajdovskih kolesarskih mojstrov, Frutabela trail. Ko opravite še s Frutabelo, sledi zaključek v Palah, tam kjer ste turo začeli.

OPOZORILO: tura bo kondicijsko ter mestoma tudi tehnično zelo zahtevna, primerna za kolesarje z izkušnjami na strmem terenu ter s primerno kondicijo.

Prijava najkasneje do 26. 10. 2018 na ali 051 338 559.

Vozi se na lastno odgovornost ter ob upoštevanju navodil vodje ture. V primeru slabega vremena ali kakršnih drugih sprememb boste pravočasno obveščeni na email.

Vodja: Boštjan Mikuž, pripravnik TKV1, pomočnik: Ožbej Marc – turno kolesarski vodnik TKV1.

P. S.: udeležba brezplačna.

Kolofon