Koledar dogodkov Vipavska dolina

<jan februar 2019 mar>
po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Želim prejemati napovednik dogodkov:


4 - 1 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Razstava: Mozaik 2 2019

Ogledate si lahko likovna dela Bogdana Sobana in Sonje Makuc ter kiparska dela Tamare Bregar.

Tamara Bregar je leta 2016 je diplomirala iz kiparstva na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Leta 2017 je odšla na študijsko izmenjavo na Akademijo za umetnost in oblikovanje E. Geppert v Vroclavu na Poljskem. Nenehno eksperimentiranje med študijem jo je pripeljalo do tehnično in likovno zanimivih rešitev v oblikovanju školjk. Med bivanjem v Vroclavu je eksperiment postal oblikovalski princip, ki determinira formo, so zapisali v razstavnem katalogu v Lokarjevi galeriji.

Sonja Makuc se je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani izobraževala na oddelku za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete Ljubljana. Med absolventskim stažem je živela na Portugalskem v okviru študijske izmenjave Erasmus, kjer je obiskovala Univerzo v Coimbri. Zaradi strasti do grafike je nadaljevala šolanje na Akademiji za likovno umetnost Ljubljana ter se dodatno strokovno izpopolnjevala na oddelku za grafiko ter likovno in medijsko umetnost Univerze uporabnih umetnosti Dunaj. Trenutno živi in dela v Ajdovščini.
Odkriva ustvarjalne vzgibe v osebnem doživljajsko-domišljijskem svetu, ki se prepleta z racionalnostjo delovnega procesa, z odprtostjo za naključnost eksperimenta in z intuitivnim občutkom za fiksacijo točno določene forme grafičnega lista.

Bogdan Soban se je v več podjetjih na Goriškem ukvarjal z razvojem in programiranjem aplikacij za potrebe proizvodnje in poslovnih informacijskih sistemov. V pokoju se kot svobodni umetnik ukvarja z razvojem programov za ustvarjanje slik. Živi in ustvarja v domači Vrtojbi.
Poznavanje računalniškega programiranja in poglabljanje v bistvo delovanja računalnika mu je omogočilo razvoj edinstvenega projekta, s katerim poskuša uveljavljati specifično smer računalniške umetnosti. Njegove stvaritve so računalniški programi, ki po zagonu avtonomno ustvarjajo slike, vedno nove in neponovljive.

Kolofon