Koledar dogodkov Vipavska dolina

<mar april 2019 maj>
po to sr če pe so ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Želim prejemati napovednik dogodkov:


4 - 7 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Koncert: Kalu & The Gradient – ODPOVEDANO

Luka Uršič oz. Kalu je pri založbi Stiropor izdal prvenec Get Well Soon, ki je počasi in pedantno nastajal med letoma 2016 in 2018. Po navdušenih kritikah prvenca je nastopil čas, da ga Kalu predstavi na slovenskih odrih. Na tej poti se mu je pridružila skupina odličnih mladih glasbenikov The Gradient.

Kalu & The Gradient v živo igrajo tako komade iz albuma kakor tudi material, ki je nastal spotoma, skozi proces džemanja in improviziranja v gruvu funka, soula, jazza in r'n'b-ja. Igriva elektronska podstat, ki jo gnete gibki živi ustroj.

Luka Uršič se je izkazal že v številnih umetniških disciplinah, a zadnja leta se je na vrh njegovega seznama dejavnosti prebila muzika. Sodeloval je z različnimi uspešnimi glasbeniki in glasbenimi skupinami, kot so Polona Kasal, Katja Šulc, Bowrain in Your Gay Thoughts, njegov osrednji glasbeni projekt pa je Kalu. S tem imenom že nekaj let sporadično nabira nastope in se pojavlja na kompilacijah.

Get Well Soon je vešča namešanka instrumentalnega in vokalnega – bolj klasičnih songov in čisto pravih plesno-klubskih kosov, lucidnih aranžmajskih zasukov in tople ter bogate zvočne panorame, ki sega od širokega nabora instrumentov, naprav in zvočil do številnih posegov po konkretnih zvokih. Razvejeno sega od nu soula in art popa do bassa, brokenbeata in downtempa.

Kolofon